Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 mei 2009

Vrijwilligers WonenPlus Alkmaar luiden bel kaasmarkt

Vrijdag 8 mei om 10.00 uur openen vrijwilligers van WonenPlus Alkmaar met het luiden van de bel de Alkmaarse kaasmarkt. Zij doen dit op uitnodiging van wethouder Wim van Veen.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt worden de vrijwilligers samen met de voorzitter van WonenPlus Alkmaar, de heer Jan Vuister, en enkele medewerkers door wethouder Van Veen ontvangen in het stadhuis. Na een kopje koffie vertrekt het gezelschap naar de kaasmarkt waar om 10.00 uur precies de bel wordt geluid, hét teken dat de kaasmarkt kan beginnen. Aansluitend krijgt het gezelschap een rondleiding over de markt en door het Waaggebouw en vertelt kaasvader Kees Koopman in de kaasdragerskamer over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde.

WonenPlus Alkmaar

WonenPlus werkt nauw samen met de gemeente Alkmaar. De organisatie biedt waar nodig hulp en ondersteuning, aan ouderen en mensen met beperkingen. Voor een belangrijk deel in de vorm van "georganiseerde burenhulp". Hiervoor ontvangen ze subsidie van de gemeente Alkmaar.

In Noord-Holland is een groot aantal WonenPlus organisaties actief die samenwerken in de Stichting WonenPlus Noord-Holland. Ruim 130 vrijwilligers helpen jaarlijks meer dan 1200 abonnees en helpen hun daarbij met circa 18.000 diensten in de vorm van klusjes, hand- en spandiensten, tuinonderhoud, boodschappen, vervoer, contact en ontmoeting, enz. WonenPlus Alkmaar viert dit jaar haar 5 jarig jubileum.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt dit jaar: van 3 april tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.


---