RTL Group

Indringende reportages in RTL Nieuws Extra: Herdenking Drama Koninginnedag

Op vrijdag 8 mei wordt in RTL Nieuws Extra: Herdenking Drama Apeldoorn indringend verslag gedaan van het verdriet en de emoties van diverse slachtoffers, ooggetuigen, hulpverleners, nabestaanden en familieleden. Hun aangrijpende verhalen komen uitgebreid aan bod in de uitzending die wordt gepresenteerd door Rick Nieman.

De persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met live-schakelingen met Apeldoorn en een reconstructie van het drama van vorige week donderdag waarbij zeven doden vielen. Sandra Schuurhof doet verslag vanuit Schouwburg Orpheus waar tussen 20.30 en 21.20 uur de herdenking plaatsvindt. Schuurhof spreekt onder meer met journalist Marc van der Linden, die ooggetuige was van de aanslag. Jeroen Wetzels staat op de markt in Apeldoorn en doet rechtstreeks verslag van de verhalen van de mensen op het plein. Onder meer Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven zijn aanwezig bij de herdenking. Zij krijgen gezelschap van minister-president Balkenende en de vice-premiers Rouvoet en Bos en de ministers Van Middelkoop en Ter Horst.

RTL Nieuws Extra: Herdenking Drama Apeldoorn sluit naadloos aan op het Half Acht Nieuws. Tussen 20.30 uur en 21.20 wordt live de herdenkingsbijeenkomst in Schouwburg Orpheus uitgezonden. Afsluitend wordt kort nabeschouwd aan de hand van de meest bijzondere momenten uit de herdenking.

Half Acht Nieuws, 19.30 uur, vrijdag 8 mei, RTL 4. RTL Nieuws Extra: Herdenking Drama Apeldoorn, 19.50 uur, vrijdag 8 mei, RTL 4.

Website: rtlnieuws.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland communicatie via 035-671 8933 of jasper.teijsse@rtl.nl.