NDC/VBK Uitgevers Geneviève Waldmann opvolgster van Toine Akveld bij Uitgeverij De Fontein
vrijdag, 08 mei 2009, 09:00 (NDC|VBK)

Per 1 januari 2010 neemt Geneviève Waldmann de taken over van Toine Akveld als directeur van Uitgeverij De Fontein, onderdeel van NDC|VBK de uitgevers. Toine Akveld zal per genoemde datum gebruikmaken van de VUT-regeling. Geneviève Waldmann treedt per 1 augustus 2009 formeel in dienst bij Uitgeverij De Fontein en vormt tot 1 januari 2010 samen met Toine Akveld de directie.

Geneviève Waldmann werkt momenteel nog als directeur bij The House of Books, uitgever van fictie, non-fictie en kinder- en jeugdboeken. The House of Books is naast boekenclub ECI en Cosmox een van de business units van Direct Group Benelux. Daarvoor vervulde zij binnen dit bedrijf onder meer de functie van programmadirecteur bij ECI en uitgever bij THB. Eerder was Geneviève Waldmann ook werkzaam bij uitgeverij Unieboek. De overstap naar Uitgeverij De Fontein is een logische, volgens Geneviève: "Het fonds van Uitgeverij De Fontein kenmerkt zich door authenticiteit en eigenzinnigheid. Dat spreekt me erg aan. Tegelijk zie ik volop mogelijkheden tot uitbouw en vernieuwing, zodat er ook sprake is van een uitdaging, wat mij betreft ook een wezenlijk ingrediënt van elke baan."

Bert de Groot, directeur Groep Algemene Boeken van NDC|VBK, is ook verheugd over de komst van Geneviève Waldmann als opvolger van Toine Akveld: "We vinden het jammer dat Toine afscheid neemt, maar respecteren zijn besluit. We zien een gewaardeerde en wijze collega vertrekken. Hij draagt straks een gezonde, stevig gewortelde uitgeverij over aan Geneviève. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij het goede werk van Toine zal voortzetten. We zien allen uit naar onze nieuwe collega."

Uitgeverij De Fontein (Baarn) is al zestig jaar actief als boekenuitgever. Zij concentreert zich met haar uitgaven op drie terreinen. Ten eerste zijn dat thrillers en (true) crime met binnen- en buitenlandse auteurs, van wie Appie Baantjer en Peter R. de Vries de bekendste zijn. Daarnaast publiceert De Fontein jeugdliteratuur, fantasy en populaire fictie en non-fictie voor de jeugd van auteurs als Roald Dahl, Bette Westera en Jacqueline Wilson. Met de imprint De Kern richt De Fontein zich op uitgaven voor de vrouwelijke doelgroep; met populaire fictie, verhalende non-fictie en dieetboeken. Bekende namen zijn onder anderen Joanne Harris, Irene van Lippe Biesterfeld en Dr. Atkins.

---