Gemeente Sneek


maximaal ondersteunen

Sneek wil ondernemers maximaal ondersteunen

Bedrijven in Sneek kunnen rekenen op steun van de gemeente Sneek en het UWV-werkbedrijf. Bij het UWV-werkbedrijf en de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Sneek zijn er diverse regelingen waarmee bedrijven die tijdelijk in de problemen (dreigen te ) komen de helpende hand kan worden geboden. Veel ondernemers zijn daar niet van op de hoogte zijn of vinden de drempel te hoog vinden om er gebruik van te maken.

Dat bleek woensdagavond op een informatiebijeenkomst in Theater Sneek voor de leden van Handel en Industrie Sneek e.o. (HIS) en de Verenigingen Sneker Zakenlieden (VSZ).Op de bijeenkomst zijn de ondernemers door het UWV-werkbedrijf en de gemeente Sneek uitgebreid voorgelicht over de verschillende mogelijkheden. Zo is er onder andere uitleg gegeven over de deeltijd-WW. Deze landelijke maatregel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op 1 april van dit jaar van kracht geworden en houdt in dat werknemers tijdelijk een aantal uren minder kunnen gaan werken, terwijl de bedrijven geen personeel hoeven te ontslaan.

Sneek wil er zelf ook alles aan doen om de werkgelegenheid te stimuleren en op peil te houden. Bijvoorbeeld door het naar voor halen van gemeentelijke investeringen. Bovendien trekken de gemeente Sneek en het UWV-werkbedrijf zij aan zij met elkaar op en zullen zij zoveel mogelijk maatwerk leveren om ondernemers te ondersteunen.