Gemeente Coevorden

Geslaagde dag `burgemeester' Laura Mepschen

De 12-jarige Laura Mepschen uit Coevorden kan terugkijken op een geslaagde dag als `burgemeester' van de gemeente Coevorden. Ze was van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in touw zoals een echte burgemeester betaamt. `Ik liet het allemaal maar over me heen komen', aldus Laura.

Haar dag begon om 7.30 uur met een interview bij Radio Drenthe. Daarna ging ze naar het gemeentehuis. Ze zat bij een deel van de collegevergadering, werd rondgeleid door het gemeentehuis en lunchte met het college van Burgemeester en Wethouders. Toen brak het grote moment aan: de beëdiging. Na de eed te hebben afgelegd, kreeg ze van de burgemeester de ketting van de voormalige gemeente Coevorden om. Ook stond ze als een volleerd burgemeester de toegestroomde pers te woord. Op de vraag wat ze als burgemeester wilde bereiken, antwoordde ze als volgt: `Ik wil graag dat er meer voorzieningen voor jeugd in Coevorden komen. Een kinderboerderij staat hoog op mijn verlanglijstje.'

Programma

Op het programma stond verder een bezoek aan de kinderboerderij op Center Parcs De Huttenheugte, een presentatie van twee middelbare scholieren over een jongerencentrum in Coevorden, een fietstocht langs potentiële locaties voor een jeugdcentrum en een kinderdisco in stadscafé Rembrandt. Daarna ging het gezelschap naar Dalen waar Laura met de burgemeester dineerde. Als afsluiting mocht Laura bij de brandweer vijf nieuwe voertuigen in gebruik nemen.

Medromis

`Een dag burgemeester van de gemeente Coevorden zijn.' Die droom hing de 12-jarige Laura Mepschen uit Coevorden in december op in kinderdroomhuis Medromis aan de Markt in Coevorden en werd gerealiseerd. Op donderdag 7 mei was Laura een dag `burgemeester' van de gemeente Coevorden. Ze wilde graag burgemeester worden om meer voorzieningen en activiteiten voor kinderen in Coevorden te regelen.