Nijpels, ONRI: Overheid moet kiezen voor privaat publieke samenwerking

08/05/2009 10:47

ONRI

Laat pensioenfondsen meer investeren in infrastructuur

Ed Nijpels, voorzitter van ONRI de branchevereniging van ingenieursbureaus en lid van de commissie Ruding, vindt dat er nog te weinig privaat publieke samenwerkingen (PPS) van de grond komen. Hij zegt dit vandaag op het Topdebat Bouw, Infra en Transport.

Volgens Ed Nijpels staan de pensioenfondsen te trappelen om te investeren in overheidsprojecten. "Het enige wat de overheid moet doen, is een garantie geven van een minimaal rendement. En dat is niet zo'n probleem, want dit soort projecten haalt altijd een goed rendement", aldus dhr. Nijpels. Hij gelooft dat er op die manier een ongekende stroom aan liquide middelen loskomt en stelt dat nù de tijd is om te investeren.

"De pensioenfondsen hebben geld, maar zijn huiverig geworden dit te besteden. Het is immers geld van de maatschappij, van hun leden", zo zegt Nijpels. Volgens hem komen investeringen in PPS-projecten direct ten goede aan de gehele Nederlandse maatschappij. Er is zelfs een drievoudige winst: pensioenfondsen behalen een goed rendement en investeren in Nederland, de overheid kan de eigen knip dicht houden en de maatschappij krijgt de noodzakelijke investeringen.

"Kortom, ik roep namens ONRI de overheid op om garanties te geven en vraag de pensioenfondsen hun angst te overwinnen en te gaan investeren"

Het Topdebat Bouw, Infra en Transport wordt gehouden op 8 mei in het Hilton te Rotterdam, met als sprekers o.a. Ed Nijpels (ONRI), Elco Brinkman (Bouwend Nederland) en Siebe Riedstra (V?)





http://wwww.onri.nl