Gemeente Enschede

Kiekenloerepad daagt kinderen uit

Nieuw belevingspad in Enschede Zuid - Oost
090508_kiekenloerepadfoto.jpg
Rugzak om, schepnet mee, jas aan en gaan! Honderd Enschedese kinderen hebben op 7 mei in de wijk Enschede Zuid Oost het Kiekenloerepad geopend. Dit is een natuurbelevingspad, een wandelroute die kinderen samen met een leerkracht, begeleider of ouder kunnen volgen. Onderweg kunnen allerlei leuke, uitdagende en leerzame natuur- en cultuureducatieve opdrachten worden uitgevoerd.

Aan de hand van de korte opdrachten, spelletjes en vragen krijgen kinderen spelenderwijs inzicht in natuur, weer, cultuur, en de historie van het gebied. Dit Kiekenloerepad, de route en de opdrachten, is opgezet door actieve ouders, wijkbewoners en de gemeente Enschede. De plattegrond van de route, waarop ook de opdrachten staan vermeld, is verkrijgbaar bij de kinderboerderij Wooldrik en bij speeltuin Het Varvik.

Voor de leerlingen van de Alfonsusschool, WillemWilminkschool en Drakensteyn en de kinderdagverblijven is naast deze plattegrond ook nog een speciaal rugzakje beschikbaar, vol hulpmiddelen die het belevingspad nóg spannender maken. Per leeftijdsgroep en seizoen wisselt de inhoud van de rugzakjes zodat dezelfde route in ieder seizoen anders wordt beleefd.

Geplaatst: 08 mei 2009.

8 mei 2009