Partij voor de Vrijheid (PVV)

Wilders wil toch naar Engeland
vrijdag 08 mei 2009
PVV-leider Wilders zal opnieuw proberen Engeland binnen te komen. Hij heeft gisteren te horen gekregen dat zijn beroep tegen de eerdere weigering van de Britse autoriteiten hem toe te laten op 9 juli in Londen dient. "Ik wil daar per se bij zijn. Zelf in persoon. En mezelf verdedigen samen met een Britse advocate", aldus Wilders.

In februari werd hem de toegang tot Engeland geweigerd, omdat hij volgens de Britse autoriteiten door zijn scherpe anti-islamstandpunten een bedreiging voor de openbare orde zou kunnen zijn. De PVV-leider wilde op uitnodiging zijn film Fitna vertonen, maar kwam toen niet verder dan vliegveld Heathrow. Wilders vindt dat hij door het Nederlandse kabinet in de steek is gelaten en ging daarom zelf in beroep tegen de weigering.


* De Telegraaf, vrijdag 8 mei 2009

Vragen van het Lid Wilders aan de minister-president.


1)
Bent u ermee bekend dat het beroep tegen de beslissing van de Britse regering om mij de toegang tot het Verenigd Koninkrijk te ontzeggen op 9 juli aanstaande in Londen dient?


2)
Deelt u mijn mening dat ik bij deze zitting persoonlijk aanwezig zou moeten kunnen zijn? Zo neen, waarom niet?


3)
Bent u bereid om op korte termijn er bij uw Britse collega Brown met klem op aan te dringen mij op 9 juli aanstaande tot het Verenigd Koninkrijk toe te laten zodat ik in de gelegenheid gesteld word om mezelf samen met mijn Britse advocaat te verdedigen tijdens deze procedure? Zo neen, waarom niet?


4)
Bent u bereid deze vragen voor dinsdag aanstaande 12.00 uur te beantwoorden?