Gemeente Kapelle

Drie Koninklijke Onderscheidingen in Kapelle

Burgemeester Kramer met gedecoreerden 29 april 2009

Burgemeester Kramer van Kapelle heeft op 29 april 2009 drie personen de versierselen opgespeld behorende bij een Koninklijke Onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dit gebeurde in de Nederlands Hervormde Kerk in Kapelle onder het toeziend oog van genodigden, vertegenwoordigers van de gemeente Kapelle en oud-gedecoreerden.

Mevrouw N.M. Otte-van Waarde uit Wemeldinge is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Otte is sinds 1967 actief op het gebied van kerkelijk leven, welzijn en ontwikkelingssamenwerking, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving. Zo is/was mevrouw Otte sinds 1967 diaken, scriba/ouderling (1978-1986) en lid van de ZWO-commissie van de Protestantse Gemeente Wemeldinge, sinds 1980 vrijwilliger bij de Stichting Ons Zeeland; vrijwilliger (sinds 1990) en voorzitter (sinds 1992) van de Stichting Orgel en vrijwilliger (sinds 1992) bij de Wereldwinkel in Kapelle.

Mevrouw B. Gijssel-Hoogesteger uit Wemeldinge is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Gijssel onderneemt sinds 1982 activiteiten op het gebied van kerkelijk leven, wonen, ouderen en welzijn, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving.

Zo is/was mevrouw Gijssel diaken (1984 â 1993), ouderling koster (1995 â 2003) en lid van het ouderenpastoraat (sinds 2004)van de Protestantse Gemeente Wemeldinge. Verder is/was mevrouw Gijssel voorzitter van de huiscommissie van de Stichting ât Gors; voorzitter van het Bijbelgenootschap regio Zeeland; verzorger van de Kerstviering voor ouderen in Wemeldinge en vrijwilliger bij de Stichting Dorcas. De heer C. de Kiewit uit Kapelle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer De Kiewit ontplooit sinds 1978 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van muziek, zorg, sport, belangenbehartiging, kerkelijk leven en ouderenwelzijn. Zo is/was de heer De Kiewit actief als inzamelaar van oud papier voor muziekvereniging Jonge Kracht Kapelle-Biezelinge; organisator van de jaarlijkse collecte Simavi; initiatiefnemer, medeoprichter en organisator van de Avondvierdaagse in Biezelinge; correspondent voor de NCRV; kaderlid van de CNV Bedrijvenbond; actief voor Lumis Maris (Apostolaat Onder Zeevarenden); vrijwilliger, diaken en ouderling van de kerkenraad van de Hervormde Kerk Biezelinge en Eversdijk en vrijwilliger bij tafeltje-dek-je vanuit de Stichting Ouderenzorg Kapelle.