ABVAKABO FNV

Beter en voldoende materiaal in de zorg

Afgelopen dinsdag 28 april ging een delegatie van verpleegkundigen van het ABVAKABO FNV comité met hulp van het organising team naar het management van het UMC Utrecht. In de voorafgaande weken hebben verpleegkundigen 200 handtekeningen opgehaald voor meer en beter materiaal om mee te werken. Dit is voor verpleegkundigen in het UMC Utrecht namelijk een groot probleem. Regelmatig is er niet het juiste of niet voldoende materiaal op de afdeling aanwezig, zoals bijvoorbeeld zuurstofpompen. Dit zorgt voor veel stress en frustratie onder de verpleegkundigen en onnodig lijden voor de patiënt. Maar liefst vier afdelingen van het UMC Utrecht hebben met deze problemen te maken.

Het organising team heeft de verpleegkundigen afgelopen weken geholpen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. En deze handtekeningen werden dinsdag aangeboden aan de manager die over deze materialen gaat. Gekleed in knalgroene T-shirts van het ABAVAKABO FNV comité voor een betere zorg, gingen zo'n 30 verpleegkundigen richting de manager. Die werd verrast! Een aantal verpleegkundigen deelde voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van het gebrek aan goed materiaal. De verpleegkundigen hadden ook nog een cadeautje voor de manager meegenomen: een lege gereedschapskist! En die willen ze graag gevuld weer terug.

Afgesproken is over twee weken, op 12 mei, de dag van de verpleging, terug te komen om antwoord te halen. De manager beloofde dan een antwoord klaar te hebben. In een korte evaluatie na afloop zeiden de verpleegkundigen dat ze die 12e mei met nóg meer mensen moeten zijn dan vandaag. Afgesproken is daarom dat iedereen een collega meeneemt op 12 mei en dan gaat een groep van 50 verpleegkundigen antwoord halen. Op naar een betere kwaliteit van de zorg!