Gemeente Vlaardingen


Uitreiking VCA-certificaten

08 mei 2009

Wethouder Anny Attema reikte donderdag 7 mei 2009 VCA-certificaten uit aan de geslaagden in het pand van de afdeling Groen, Beheer en Post van het Toeleveringsbedrijf Vlaardingen (TBV) aan de Energieweg 9 10 te Vlaardingen. Zestig medewerkers van de afdeling Groen, Beheer en Post van TBV hebben deelgenomen aan de VCA-cursus. 57 medewerkers zijn geslaagd en ontvangen een certificaat.

Uitreiking VCA Diploma

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om het werken veiliger te maken. De checklist is een programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun Veiligheid, Gezondheid en Milieubeheersysteem. Opdrachtgevers stellen het beschikken van het VCA-certificaat als voorwaarde om als uitvoerende organisatie werkzaamheden te mogen verrichten.

Een belangrijk kenmerk van het VCA is dat er jaarlijks gecontroleerd wordt of TBV Groen, Beheer en Post, de certificaathouder, nog aan alle VCA-eisen voldoet. Een van de eisen is dat de medewerkers moeten beschikken over het VCA-certificaat.

Foto: Ron van Rossum