Gemeente Beek


Foto Nationaal weer in gemeentehuis Beek

Na enkele jaren afwezigheid is Foto Nationaal weer te zien in Limburg, en wel in het gemeentehuis van Beek.

Foto Nationaal is een selectiewedstrijd voor vergevorderde amateurfotografen op landelijk niveau. Deelnemen aan Foto Nationaal kan slechts op aanbeveling van de afdelingen van de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen, en selectie voor Foto Nationaal is dan ook een grote eer.

In mei 2008 werden 296 fotografen uitgenodigd deel te nemen aan Foto Nationaal 2008. Hierna werd door 131 fotografen een portfolio van 5 werkstukken ingezonden. Na een zorgvuldige afweging heeft een vakjury het werk van 20 fotografen geselecteerd. Deze 100 foto's vormen de expositie Foto Nationaal 2008.

De expositie heeft het afgelopen half jaar door heel Nederland gereisd. Met de expositie in Beek wordt de editie 2008 afgesloten.

Ook nu werd door de amateurfotografen in zeer uiteenlopende genres gewerkt: 'reportage' - zowel dicht bij huis als op reis; details uit de omgeving/natuur met fotografische technieken uitgewerkt; gebruik van (digitale) technieken voor het maken van nieuwe, samengestelde, soms abstracte beelden; 'sferische' ruimtes, architectuur. Ook zijn er steeds terugkerende themas zoals de verbeelding van vergankelijkheid, het vreemde en exotische, de schoonheid van de natuur of de mens in zijn omgeving.

De expositie wordt door wethouder voor cultuur Thijs van Es geopend op zondag 17 mei a.s. om 14.00 uur.

Openingstijden:

* maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur; woensdag tevens 14.00 - 19.00

* zondag 17 mei 14.00 - 17.00

* 21 en 22 mei én 1 juni gesloten..