Politiebond ACP

8 mei 2009

ACP in Limburg Zuid over bestel en bezuinigingen

Door: Johan Kerbel

Berichten over het politiebestel en bezuinigingen in het Limburgse korps leidden tot onrust onder politiecollega's. Gerrit van de Kamp was in Sittard voor een gesprek.

De ACP was in Limburg Zuid voor uitleg over veranderingen in het politiebestel en eventuele bezuinigingen.

Op woensdag 29 april 2009 heeft de voorzitter van de ACP, Gerrit van de Kamp, in Sittard een gesprek gehad met het bestuur van de Regionale Raad van Limburg-Zuid en een aantal van de ACP- OR leden. Aanleiding voor dit gesprek waren de vermeende uitspraken die de ACP-voorzitter gedaan zou hebben over de wijziging van het politiebestel en nieuwe bezuinigingen die op de politie af komen. De OR van Limburg-Zuid had hierover een nieuwsbericht gepubliceerd in het korps.

Keihard uitgangspunt
Dit nieuwsbericht heeft bij veel collega's de emoties en vragen opgeroepen. Tijdens het gesprek kwamen de veranderingen in het politiebestel en de bezuinigingen binnen de sector aan de orde. Gerrit van de Kamp lichtte ook het standpunt toe dat de ACP daarin heeft ingenomen, namelijk dat medewerkers van de politie hiervan niet de dupe mogen worden. Het behoud van werkgelegenheid is voor de ACP een keihard uitgangspunt. Binnen de politieorganisatie is en blijft er voldoende werk voor eenieder die er nu werkzaam is. Dit geldt voor de hele Nederlandse politie en dus ook voor de medewerkers in Limburg-Zuid.

Geen nieuwe collega's
Over de bezuinigingen kon de bondsvoorzitter kort zijn: formeel staat hierover niets vast. Er is wel sprake van veel geruchten (klik hier). Vooruitlopend op eventuele bezuinigingen, heeft de regio Limburg-Zuid besloten minder of geen nieuwe collega's aan te nemen / naar de academie te sturen. Limburg-Zuid is niet de enige regio die dit besluit heeft genomen. Wat de ACP betreft is dit niet de juiste beslissing. Wij voorzien grote gevolgen voor de uitvoering van de operationele taken. Toenemende werk- en roosterdruk als gevolg hiervan is wat ons betreft een onacceptabele ontwikkeling. De ACP zal hierover een brief aan het Korpsbeheerdersberaad sturen met een oproep om de eventuele bezuinigingen op een andere wijze in te vullen.

Tot slot heeft Gerrit van de Kamp met de aanwezigen afgesproken dat de ACP over de gevolgen van de wijziging van het politiebestel en eventuele bezuinigingen de leden zal blijven informeren en betrekken (ga naar www.acp.nl voor het meest actuele nieuws).
---