Senternovem

08-05-2009 | Loting subsidieaanvragen SDE-Biomassa

Op 6 april 2009 is de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) geopend. Voor de categorieën 'biomassa hernieuwbare elektriciteit' en 'biomassa hernieuwbaar gas' van de subsidieregeling heeft het aantal aanvragen op de eerste dag geleid tot een overschrijding van het budget. Daarom is voor beide categorieën geloot. De loting vond plaats onder het toeziend oog van een notaris.

Wat betekent dit voor u?
Als u voor een van deze categorieën een subsidieaanvraag heeft ingediend, betekent het dat uw subsidieaanvraag in de loting is meegenomen. Dit lot bepaalt de volgorde van de subsidieaanvraag. Voor een subsidieaanvraag met een laag nummer betekent dit niet automatisch dat u subsidie zal ontvangen. Alleen complete subsidieaanvragen zijn ontvankelijk en worden in behandeling genomen. Een subsidieaanvraag is niet compleet door bijvoorbeeld:


- er sprake is van een onvolledige bouw- en/of milieuvergunning;
- geen onderbouwing van de productieraming;
- geen duidelijkheid over het type installatie.

Indien uw subsidieaanvraag niet volledig is dan wordt u in de gelegenheid gesteld om de subsidieaanvraag aan te vullen. Als de betreffende subsidieaanvraag daarna volledig is dan wordt deze alsnog in behandeling genomen. De datum van de aanvulling is dan de datum van ontvangst. Als de aanvulling toerijkend is dan wordt de subsidieaanvraag ontvankelijk op de datum van ontvangst. De dag van ontvankelijkheid en de volgorde van de loting bepalen de volgorde van afhandeling van de subsidieaanvraag. Dit herhaalt zich tot het budget overschreden is. Daarnaast zijn er andere factoren die bepalen aan welke aanvragen subsidie wordt verleend zoals;


- er sprake is van dubbele aanvragen;

- intrekkingen door de aanvrager;

- afwijzing in de inhoudelijke toetsing;

- onvoldoende vertrouwen in de haalbaarheid.

Zoals in de bovenstaande situatie is geschetst is het op dit moment nauwelijks te bepalen of uw subsidieaanvraag wel of geen subsidie krijgt. Wij zullen ook daarom pas op het moment van beschikken communiceren over de loting. Daarnaast doen wij ook geen uitspraken over de loting in verband met dubbele aanvragen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

We streven er naar alle aanvragen binnen de wettelijke termijn van 13 weken te beschikken.

Wilt u meer weten over de laatste berichten die betrekking hebben op de SDE-subsidie, houd dan deze website met het laatste nieuws in de gaten.