Gemeente Brummen


IJsselsprong treft veel belangstellenden

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-05-2009)

De inloopbijeenkomst over de IJsselsprong in de centrale hal van het gemeentehuis trok donderdagavond 7 mei een groot aantal belangstellenden. Centraal stond het voorstel voor een integrale gebiedsontwikkeling voor De IJsselsprong, getiteld Alles in 1x. De inloopbijeenkomst werd gehouden voorafgaande aan het raadsforum en had tot doel belangstellenden nog gelegenheid te bieden de plannen in te zien en vragen te stellen aan vertegenwoordigers van het projectbureau IJsselsprong. Zon 25 personen maakte van deze gelegenheid gebruik.

Meepraten tijdens forum
Uiteindelijk 11 personen maakten gebruik van de mogelijkheid om mee te praten over de IJsselsprong tijdens het raadsforum later die avond. Dit waren achtereenvolgens de heer Hoevers (Kleine Kernen Kommissie Empe-Tonden), mevrouw Wijma-Breukink (Stichting Cortenoever), de heer Breukink, de heer Goris, de heer Altena (Leuvenheims Belang), de heer Gort (Milieudefensie en stichting Behoud IJssellandschap), de heer Tuininga (Stichting Bypass Zutphen), de heer Schoonman (LTO Noord), de heer Hooyink, de heer Ter Beek en de heer Van Goor (gezamenlijke wijkraden dorp Brummen).

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 28 mei aanstaande neemt de raad van Brummen een besluit over het voorstel. Meer informatie over het project IJsselsprong en het huidige besluitvormingstraject vindt u op de website www.ijsselsprong.info.