Tom Coronel

8 Mei 2009
Tom Coronel met Peter Dumbreck in Spa 1000km

Dit weekend zal op het circuit van Spa Fancorchamps de tweede ronde van de Le Mans series worden verreden. Na de mislukte openingsrace van het kampioenschap, waarin Tom Coronel na slechts enkele ronden zijn Spyker C8 Laviolette GT2R met technische problemen aan de kans moest zetten, zal het team uit Zeewolde er op gebrand zijn om dit weekend goed voor de dag te komen. "Dit is onze generale repetitie voor de 24 uurs race van Le Mans. De testdagen voor Le Mans zijn uit budgetoverwegingen door de organisatie geschrapt, dus dit is onze laatste mogelijkheid om een aantal nieuwe onderdelen te testen. We zullen op Spa met een nieuwe verbeterde achtervleugel rijden. Daarnaast hebben we een nieuwe airbox die meer koppel moet brengen", aldus teamdirecteur Peter van Erp.

Foto: SNORAS Spyker Squadron

Tom Coronel zal dit weekend de Spyker C8 delen met de Schot Peter Dumbreck. Jarek Janis, die in Barcelona op het laatste moment moest afhaken is er ook nu niet bij. Hij kreeg na een kaakontsteking het advies om niet te racen van zijn dokter. Dumbreck is een oudgediende in het SNORAS Spyker Squadron en bovendien een goede bekende van Tom Coronel. "Ik ken Peter al uit de tijd dat we samen in Japan reden. Hij was destijds mijn opvolger bij TOM's Toyota in de Formule 3. Toen Spyker in 2006 op zoek was naar coureurs voor Le Mans heb ik hem voorgedragen en sinds die tijd is hij een vaste waarde binnen het team", aldus Tom Coronel.

Foto: SNORAS Spyker Squadron

Na de pechrace in Barcelona wil ook Coronel in Spa goed voor de dag komen. "De race was een drama, maar in de vrije trainingen ging het nog super. We pakten in de eerste sessie de snelste tijd in onze klasse. Dat geeft in ieder geval aan dat de auto flink verbeterd is en dat we mee kunnen doen voor het podium. Daar gaan we dan ook voor. Bovendien, we rijden op Spa, dus toch een klein beetje een thuisrace met hopelijk veel landgenoten langs de baan", aldus Tom

De verrichtingen van het SNORAS Spyker Squadron zijn te volgen op Twitter en Vimeo.

Foto: SNORAS Spyker Squadron