Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.10 uur

Utrecht, 08-05-2009

Portemonnee weg

SOEST Een 72-jarige vrouw uit Soest is op donderdag 7 mei na een truc beroofd van haar portemonnee en pinpas. Toen de vrouw haar portemonnee miste, was er inmiddels al door de dieven gepind.

De vrouw deed met haar dochter rond 17.00 uur boodschappen bij een winkel aan de Smitsweg en pinde een bedrag. Toen de vrouw op de parkeerplaats bij haar dochter in de auto stapte, legde ze haar portemonnee op schoot. Op dat moment kwamen een man en vrouw aanlopen. De man klopte op de ruit van het portier, waarop de 72-jarige de deur opende. De man sprak haar aan en legde een landkaart op de schoot van de vrouw. Vervolgens heeft hij, of de vrouw die bij hem was, de portemonnee weggenomen. Op het politiebureau bleek dat de daders inmiddels al met de pas hadden gepind.

Signalementen:

Een vrouw van rond 1,65 - 1,70 meter, tussen de 25 en 30 jaar oud, slank postuur en glad donkerblond lang haar. Ze maakte een goed verzorgde indruk. De man: ongeveer 1,65 meter lang, licht getinte huidskleur, zwart kort iets krullend haar, slank postuur. Hijsprak gebrekkig Duits/Engels. Ook de man zag er verzorgd uit.

Als u getuige bent geweest van de diefstal en/of als u meer kunt vertellen over de verdachten, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via het telefoonnummer 0800-7000.