Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 08-05-2009

Te veel op

NIEUWEGEIN Een snorfietser pleegde in de vroege ochtend van donderdag 7 mei verzet toen hij werd aangehouden omdat hij te veel op had.

Rond 04.50 uur zagen agenten een snorfiets met drie opzittenden rijden. Bij het zien van de politie sprongen twee jongens van de snorfiets af en renden weg. De snorfietser reed door. Kort daarna zagen de agenten de bestuurder van de snorfiets op de Weg naar de Poort lopen. Zij spraken de jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit De Meern, aan. Hij ontkende de snorfiets te hebben bestuurd, maar de agenten herkenden hem met 100 % zekerheid. Zij verzochten hem een blaastest af te leggen, maar dat weigerde hij.

De agenten hielden hem aan, maar hij verzette zich daarbij en moest met de nodige moeite worden geboeid. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 425 ug/l, bijna vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdagavond 7 mei en de nacht van donderdag op vrijdag een verkeerscontrole op de Laagravenseweg gehouden.

De controle vond plaats van 19.30 uur tot 23.30 uur en van 01.00 uur tot 03.30 uur. In totaal werden achttien bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers

NIEUWEGEIN Twee autokrakers werden in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 mei op heterdaad betrapt bij een autokraak.

Rond 00.55 uur zag een getuige dat twee jongens op de Kloosterdrift in een auto inbraken. De getuige belde direct 112 en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Op aanwijzen van de getuige hielden agenten ter plaatse één van de autokrakers, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aan. Er was inderdaad een auto opengebroken en de verdachten hadden geprobeerd een navigatiesysteem te stelen.

Agenten stellen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de tweede verdachte, een 20-jarige jongeman uit Utrecht, op de Agaatdrift aan. Ook hij werd aangehouden. De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.