Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht, 08-05-2009

Automobiliste gezocht

UTRECHT Op donderdag 7 mei is een 42-jarige man uit Utrecht gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets onderuit ging. Een automobiliste die het ongeval veroorzaakte, reed door.

De man reed donderdag omstreeks 16.10 uur over de Livingstonelaan, uit de richting van de Australiëlaan en in de richting van de Aziëlaan, en moest plotseling uitwijken voor een automobiliste die uit een uitrit van een bedrijf kwam rijden. Hierdoor kwam de bromfietser ten val en liep hij letsel op aan zijn hand en brak hij vermoedelijk zijn been. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De automobiliste reed door. De politie is naar haar op zoek en verzoekt de vrouw, die een groen T-shirt droeg en in een rode auto reed, om contact op te nemen met de politie van het district Utrecht zuid, op tel: 0900-8844. Ook andere getuigen wordt verzocht zich te melden.

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Op de Skagerraklaan is een 32-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd vrijdagmorgen 8 mei om 00.25 uur gecontroleerd op alcoholgebruik en had te diep in het glaasje gekeken. De ademtest wees uit dat hij 680 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Overval op supermarkt

UTRECHT Op de Händelstraat is donderdag 7 mei een supermarkt overvallen. Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie de melding van een overval en ging ter plaatse. Agenten waren binnen twee minuten na de melding ter plaatse, maar de verdachten waren al gevlucht.

Twee mannen bedreigden buiten de supermarkt een medewerker. De medewerker werd bedreigd en gedwongen om binnen in de supermarkt geld af te staan. De overvallers gebruikten geweld, waardoor de medewerker letsel opliep. Nadat de verdachten de buit hadden, zijn ze weggevlucht in onbekende richting.

De politie zette de omgeving af en stelde direct een onderzoek in. Personen die getuige zijn geweest van de overval of op een andere manier informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Centrum, op tel: 0900-8844. Anoniem kan dat op tel: 0800-7000.

Beroving

UTRECHT Op de Oudenoord is donderdag 7 mei een bromfietser beroofd. De koerier reed omstreeks 22.40 met zijn brommer over de Oudenoord en werd daar tot stoppen gemaand door drie jongens die uit de Raamstraat kwamen lopen. Eén van de jongens vroeg iets aan de bromfietser, waardoor hij vermoedelijk werd afgeleid. Een andere verdachte pakte hem vervolgens hard vast en tegelijkertijd werd hij van zijn bezittingen beroofd. De man deed aangifte. De politie onderzoek de beroving en vraagt getuigen zich te melden op tel: 0900-8844 (Utrecht Centrum).

Vandalen aangehouden

UTRECHT Aan de Monnetlaan heeft de politie donderdag 7 mei drie jongens aangehouden omdat ze vermoedelijk een tuinmeubelset van een buurtbewoner hadden versleept. Om 18.00 uur namen agenten een kijkje op de Monnetlaan na de melding dat een tuinmeubelset uit een tuin was verplaatst. Twee jongens zetten het op een rennen toen ze de agenten zagen. Ze werden in de kraag gevat. Ook een derde jongen kwam tevoorschijn en werd aangehouden. Plotseling wilde één van de jongens, van 13 jaar oud, zich losrukken. De aanhouding trok de aandacht van omstanders die zich ermee wilden bemoeien. Agenten hielden de omstanders op afstand en kregen de 13-jarige jongen mee in de politieauto. Op het politiebureau kregen de jongens een bekeuring voor hinderlijk gedrag. Daarna mochten ze weer naar huis.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Atoomweg en de Vleutenseweg in Utrecht en de Veldhuizerweg in De Meern heeft de politie donderdagavond 7 mei een verkeerscontrole gehouden.

Van 15.00 tot 18.00 uur controleerde de politie op de Atoomweg. Hier werden elf bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood, gladde banden, niet kunnen tonen van de verplichte papieren, niet handsfree bellen etc. Eén man wilde niet meewerken, werd agressief en kon zich niet identificeren. Hij is aangehouden.

Van 18.15 tot 21.00 uur werden in De Meern twee mensen bekeurd voor mobiel bellen en het rijden over een doorgetrokken streep. Eén persoon werd aangehouden voor rijden onder invloed en blies 515 ugl/l.

Op de Vleutenseweg werd tot slot van 21.00 uur tot 22.00 uur gecontroleerd. Hier werden twee weggebruikers aangehouden; één voor rijden onder invloed en één omdat hij een ongeldig verklaard rijbewijs had en toch reed.