Politie Brabant Zuid-Oost

Hulpdiensten waarschuwen voor oplichtingspraktijken

Brabant Zuid-Oost, 08-05-2009 o De hulpdiensten in Zuidoost-Brabant waarschuwen ondernemers op te passen voor mogelijke oplichtingspraktijken die te maken hebben met de Veiligheidswijzer 2009-2010.

De Veiligheidswijzer is in april huis-aan-huis in Zuidoost-Brabant verschenen in een oplage van 265-duizend stuks. Het is de enige uitgave waar de politie, de brandweer, de GHOR, de RAV en de GGD in deze regio gezamenlijk aan mee werken. Er staan advertenties in, die door de uitgever van het informatieboekje zijn geworven in overleg met de hulpdiensten.

Bij de hulpdiensten is inmiddels één geval bekend van een ondernemer die van een andere uitgeverij een opdrachtbevestiging kreeg voor de plaatsing van een advertentie in een ander blad dan de Veiligheidwijzer. Bij die opdrachtbevestiging was gebruik gemaakt van de advertentie van de ondernemer die in de Veiligheidswijzer was afgedrukt. De ondernemer had echter niet om zo'n advertentie gevraagd en heeft er ook geen toestemming voor gegeven. De hulpdiensten en de GGD kunnen echter niet uitsluiten dat er meer ondernemers benaderd zijn of worden met deze vraag.

De hulpdiensten benadrukken hierbij dat zij alleen samenwerken met de uitgever die de Veiligheidswijzer uitgeeft. De hulpdiensten distantiëren zich dan ook van de praktijken van andere uitgevers, die blijkbaar misbruik maken van de gegevens die in de Veiligheidswijzer staan.