Politie Groningen

Vrijdag 8 mei 2009

Provincie Groningen, 08-05-2009

Hoogezand: man mishandelt familie

De politie heeft donderdagmiddag in een weiland in Hoogezand een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man had eerder die middag ruzie gehad met een familielid. Nadat hij had geslagen, spurtte de Hoogezandster bij aankomst van de politie een woning in. Na diverse waarschuwingen rende hij naar het weiland, waar hij zich opnieuw agressief gedroeg tegen familie en een vriend. Uiteindelijk wisten de agenten hem in te rekenen. Tijdens de aanhouding uitte de verdachte diverse ernstige bedreigingen naar omstanders. De man werd meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Groningen: bromfietser gewond

Bij een verkeersongeval op de Osloweg in Groningen is donderdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Garmerwolde gewond geraakt. De jongen reed over het fietspad toen een 30-jarige automobilist uit Stadskanaal af wilde slaan. De Kanaalster zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Door de aanrijding raakte de tiener gewond aan zijn schouder. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten fors beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: automobilist in de fout

Een 51-jarige automobilist uit Groningen is betrapt op het begaan van diverse verkeersovertredingen. Agenten zagen de man met hoge snelheid door de Esdoornlaan rijden. Ook gaf de bestuurder geen richting aan. Bovendien droeg de Stadjer geen gordel. Toen agenten hem langs de kant zetten, bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Hij mocht daarom niet achter het stuur van een auto zitten. Verder moest de verdachte een boete van bijna 200 euro betalen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt vernieler bushokje

De politie heeft donderdagmiddag in de Merelstraat een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie werd door getuigen gewezen op een groepje personen, waarin de verdachte zich bevond. Al snel bleek dat de 19-jarige een ruit van een bushokje op de Zaagmuldersweg had vernield. De vernieling van het bushokje werd fotografisch door de politie vastgelegd. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsendief met soft- en harddrugs aangehouden

De politie heeft donderdagnacht op de E. Thomassen a Thuessinklaan een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en drugsbezit. Politieagenten zagen dat de verdachte op de J. Baart de la Faillestraat een niet afgesloten fiets pakte en daarop wegreed. Bij zijn aanhouding bleek de Stadjer in het bezit van 11 kleine hoeveelheden soft- en harddrugs. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen.