Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 08-05-2009

Verdachte van handel verdovende middelen aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdagochtend 8 mei een zoeking gehouden in een woning aan de Noordewierweg.

Op grond van binnengekomen informatie ontstond bij de recherche van politie Eemland zuid het vermoeden dat er verdovende middelen aanwezig waren en verhandeld werden. Tijdens de zoekactie in de woning met behulp van een drugshond werd een nog onbekende hoeveelheid harddrugs in beslag genomen. Daarnaast werd een hoeveelheid cash geld, diverse mobiele telefoons, een weegschaal en sealbags aangetroffen. De politie heeft de bewoner aangehouden op verdenking van het bezit van en handel in harddrugs.

Brandstichting in nieuwbouwwoningen

HOOGLANDERVEEN Brandend isolatiemateriaal heeft op donderdag 7 mei voor schade gezorgd aan een aantal woningen in aanbouw op de Hanzeboulevard.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er rookontwikkeling te zien was bij een aantal woningen in aanbouw. Toen de brandweer de brand had geblust bleek dat de brand vermoedelijk met opzet was gesticht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brutale dief

AMERSFOORT Een 39-jarige Amersfoorter is op donderdag 7 mei aangehouden nadat hij al ingeleverde beertenders wegnam en weer bij een winkel probeerde in te leveren.

De 39-jarige man was met zijn actie duidelijk te herkennen op bewakingscameras en werd door oplettend personeel van de winkel aan het Neptunesplein aangehouden. De man bedreigde en mishandelde onder andere een 25-jarige winkelmedewerker. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de verdachte geboeid en overbracht naar het bureau. Onderweg werd de man steeds lastiger en begon een van de agenten uit te schelden. Ook maakte hij kopstootbewegingen in de richting van de agent. Met gepaste dwang werd de Amersfoorter onder controle gehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vandalisme

WOUDENBERG - De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 8 mei een 19-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Woudenberg, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Rond 03.00 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat een aantal mannen op de Willem de Zwijgerlaan met klikos aan het gooien waren. Hij belde daarop zijn collegas. Zij zagen ter plaatse onder andere een aantal klikos en een fiets op straat liggen. Ook bleek een lantaarnpaal te zijn vernield.

In de omgeving werd gezocht naar drie mannen die daar verantwoordelijk voor zouden zijn geweest. Twee verdachten konden daarna snel aangehouden worden. De naam van een derde verdachte is bij de politie bekend. Het betreft een 17-jarige jongen uit Maarsbergen. Ook deze verdachte zal worden aangehouden. De politie onderzoekt of er verder nog vernielingen zijn gepleegd.