Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 8 mei


* AANBIEDERS NEPGOUD AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft vier personen aangehouden voor het aanbieden van nepgoud op straat. Donderdagmiddag rond drie uur kreeg de politie van een oplettende getuige de melding dat vier personen in een Roemeens voertuig goud aan het verkopen waren op straat in de omgeving van Zuidplein. De auto zou vervolgens rijden richting de Maastunnel. Agenten stelden een onderzoek in, en zagen het voertuig rijden. Ze gaven een stopteken en controleerden de auto. Daar troffen politiemensen in diverse sokken gouden sieraden aan. Dit bleek nepgoud te zijn. Vier personen in de leeftijd van 17 (v), 17 (m), 36 (v) en 40 (m) jaar oud zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* SKIMMERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee mannen aangehouden nadat ze skimapparatuur wilden plaatsen bij een bank. Dinsdagmiddag rond kwart voor één kreeg de politie melding van een beveiligingsmedewerker van een bank die een man vast had gepakt die bezig was met het plaatsen van skimapparatuur. Agenten namen de man over en hebben hem in een politiebus geplaatst om hem over te brengen naar een politiebureau. Vervolgens kwam het bericht van de afdeling cameratoezicht dat er nog een tweede dader in de omgeving was. Hij liep op de Bonaventurastraat. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en zagen hem op de Puttershoekstraat alwaar hij zijn petje weggooide onder een auto. Hierin bleek ook een geldsleuf van een pinautomaat te zitten. Ook het frontpaneel bleek te liggen op de vluchtroute. Agenten namen deze goederen in de beslag. Politiemensen brachten het aangehouden tweetal in de leeftijd van 22 en 27 jaar oud, over naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* AANPAK DOOR POLITIE VAN SCOOTEROVERLAST

ROTTERDAM-WEST / KLEINPOLDER - De politie heeft woensdagmiddag van half drie tot woensdagavond negen uur gecontroleerd op scooteroverlast. Dit gebeurde in de omgeving van het Kleinpolderplein. In totaal controleerden agenten 38 scooters. Daarbij zijn voor de volgende feiten bekeuringen uitgeschreven: niet dragen van een helm (3), niet de rijbaan gebruiken (1), gladde banden (3), te hoge snelheid (20), kentekenplaat verkeerd bevestigd (1), rijden zonder dat er een kenteken is afgegeven (1), geen ID (1) en niet kunnen tonen van een rijbewijs (3). Bij de controle is vijf keer het kentekenbewijs ingevorderd door agenten. Er was ook iemand die voor de derde keer reed op een scooter zonder rijbewijs. Deze scooter is in beslag genomen. Ook had iemand teveel gedronken en was daarna op de scooter gaan rijden (630 ugl). Ook is er een kleine hoeveelheid weed in beslag genomen.


* HELERS AANGEHOUDEN
MAASSLUIS/WATERWEG - De politie heeft twee personen aangehouden die verdacht wordt van heling. Op de Laan 1940-1945 werden 3 jongens met een bromfiets en een fiets gezien door surveillerende agenten. Ze lieten de voertuigen vallen en renden weg. De personen die op de bromfiets gezeten hadden konden door politiemensen aangehouden worden. De bromfiets had geen kentekenplaat en geen framenummer. De fiets was overgespoten en had ook geen framenummer. Beide voertuigen werden inbeslaggenomen en de twee 19-jarige jongens uit Maassluis zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE STELT ONDERZOEK IN NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Bij een aanrijding op de Goudsesingel in Rotterdam is donderdagmiddag een man ernstig gewond geraakt. De voetganger werd rond kwart voor één ter hoogte van de Kipstraat op een voetgangersoversteekplaats geschept door een auto. De 32-jarige Haagse automobilist zag het slachtoffer door nog onbekende oorzaak over het hoofd. Personeel van de traumahelikopter heeft eerste hulp verleend. Het slachtoffer is daarna met een spoedtransport naar het Erasmus MC gebracht. De politie heeft de bestuurder van de auto meegenomen voor verhoor.


* VERWARDE VROUW AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmiddag een vrouw aan. De 47-jarige Rotterdamse bedreigde rond kwart voor zes verschillende kinderen die speelden op het speelplein aan de Jonker Fransstraat. Zij bedreigde hen met de dood. Hierbij gilde de verwarde vrouw. Nadat getuigen de politie gewaarschuwd hadden, waren gealarmeerde agenten snel aanwezig. Zij hielden de verdachte aan. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een onderzoek in haar woning trof de politie twee luchtdrukwapens aan. Deze zijn in beslag genomen voor vernietiging.


* AUTOSPIEGELS VERNIELD: POLITIE STELT ONDERZOEK IN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een behoorlijk aantal vernielingen. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er ongeveer dertig spiegels van auto's omgebogen of afgebroken. Dit werd rond twee uur gemeld bij de politie. Agenten gingen direct naar de Sibeliusweg. Hier zouden twee jongens op fietsen rijden die verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Het tweetal werd echter niet meer aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken wie verantwoorlijken zijn voor de vernielingen aan van Beethovenlaan en de Sibeliusweg.


* OPENBAARVERVOERCONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Bij een openbaarvervoercontrole op metrostation Spijkenisse zijn donderdagavond verschillende personen bekeurd. Tussen zeven uur en kwart voor tien bleken in totaal 32 personen gebruik te maken van het openbaar vervoer zonder geldig vervoersbewijs.


* ONDERZOEK NAAR GEWELDPLEGING: GETUIGENOPROEP

HELLEVOETSLUIS - De recherche van het district de Eilanden heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling. Maandag 4 mei liep een 23-jarige man op het pad van de Kerkstraat naar de parkeerplaats achter het gemeentehuis. Hier werd hij rond 14:00 belaagd door twee mannen. Deze sloegen en schopten hem meerdere malen. Vervolgens gingen zij er vandoor. Het slachtoffer liep zware kneuzingen aan zijn rug op door de mishandeling.

Getuigenoproep
Signalement slachtoffer: Het betreft een blanke man, hij droeg een beige Lonsdalesweater met capuchon en een donkerblauw petje. Signalementen daders: Hierbij gaat het om twee blanke mannen van ongeveer 25 jaar oud. Eén van hen droeg een beige petje. Op een muurtje nabij het incident zaten verschillende personen. Zij hebben mogelijk informatie over de mishandeling. De politie wil dan ook graag met hen in contact komen. Heeft u informatie over het incident of weet u wie de daders zijn? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR HELING
SPIJKENISSE - Politieagenten hielden donderdagmiddag een jongen aan. Na een melding over overlastgevende jeugd bij het park Waterland gingen agenten hier rond kwart over vijf naartoe. Bij het park troffen ze een 16-jarige inwoner uit Krimpen aan de IJssel aan. Hij reed op een snorfiets. Na onderzoek bleek dat het een gestolen snorfiets betrof. Hierop is de jongeman aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De snorfiets is in beslag genomen. Deze kan wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.


* BEKEURINGEN BIJ VERKEERD AFSLAAN BIJ VEERPOND

SPIJKENISSE - De politie heeft tien bekeuringen uitgeschreven in verband met een verbod voor het afslaan. Dit is bij de veerpond bij de Schuddebeursdijk. Verkeer vanuit Zuidland of Maaswijk sluit bij niet-naleving van het verbod, vooraan aan in de file. Dit leidt tot grote ergernis bij de andere wachtenden. Tussen donderdagmiddag vier uur en kwart over vijf schreven agenten tien bekeuringen uit.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL KRUISKADE
ROTTERDAM - De recherche van het district Centrum heeft een onderzoek ingesteld naar een overval. Vrijdag 24 april werd een juwelier aan de Kruiskade overvallen. Bij de betreffende zaak kwamen rond half twaalf drie mannen binnen. Zij bedreigden het aanwezig personeel en sloegen enkele vitrines kapot. Vervolgens gingen zij er in een zilvergrijze stationauto vandoor. Deze werd later aangetroffen op een braakliggend stuk grond aan het Kruisplein/Weena.

Getuigenoproep
Uit getuigenverklaringen is gebleken dat een man de overval mogelijk gefilmd heeft. De politie is op zoek naar deze man. Heeft u zelf (bewegend) beeldmateriaal van de overval? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Centrum via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel ontmantelde donderdagochtend een hennepkwekerij. Naar aanleiding van tips van alerte buurtbewoners werd er rond half tien een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Kootsekade. Uit de warmtescan bleek dat de woning warmer was dan omliggende panden. Hierop traden agenten de woning binnen. Het pand bleek ingericht te zijn als kantoor. Hier achter bleek een ruimte te zijn die was ingericht als kwekerij. Hier werden in totaal 292 planten aangetroffen. De planten en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen voor vernietiging. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke eigenaar van de kwekerij.


* SCHENNISPLEGER BEKEURD
ROTTERDAM - Een 40-jarige Rotterdammer is donderdagochtend aangehouden. De man bevredigde zichzelf voor de ruit van zijn woning aan de Navanderstraat. Getuigen, die dit rond half elf zagen, waarschuwden de politie. Korte tijd later hielden agenten de schennispleger aan in zijn woning. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier ontving hij een bekeuring van 150 euro.


* AANGIFTE BIJ FIETSENDIEFSTAL
BERKEL EN RODENRIJS - De politie treft met enige regelmaat fietsen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Wanneer de rechtmatige eigenaar aangifte heeft gedaan van diefstal kan de fiets bij hem of haar terug bezorgd worden. Ook is het waardevol om een fietsendief direct als zodanig te kunnen identificeren. Is uw fiets gestolen? Doet u hiervan dan altijd aangifte bij het politiebureau. Dit kan ook via de internetsite www.politie-rijnmond.nl.