Politie Hollands Midden

Gouda - Heler gestolen fiets aangehouden

Gouda, 08-05-2009 o De politie heeft donderdag 7 mei rond 22.15 uur op de Abel Tasmanlaan een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden.

Hij was in het bezit van een blauwe Gazelle damesfiets die als gestolen te boek stond. De jongen verklaarde de fiets al enige tijd geleden voor 25 euro te hebben gekocht van een persoon van wie hij de naam niet wilde noemen. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal op voor heling.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.