Politie Hollands Midden

Benthuizen - Verdachten inbraak supermarkt opgepakt

Benthuizen, 08-05-2009 o De politie heeft vrijdag 8 mei twee 19 jarige mannen uit Rotterdam aangehouden. Tegen hen zijn verdenkingen dat zij betrokken zijn bij een inbraak in een supermarkt aan het Prins Willem Alexanderplein. Die inbraak gebeurde rond 03.20 uur en was vermoedelijk gericht op sigaretten.

De politie was snel terplaatse dankzij een getuige die 112 belde en vertelde dat vier mannen zich in de buurt verdacht gedroegen. Op het moment dat de agenten arriveerden stoof er een auto weg. De politie wist deze op de Albert Schweitzerlaan tot stilstand te brengen. Twee mannen sprongen uit de auto en renden de wijk in. Een andere man kon niet meer wegrennen, en werd als verdachte aangehouden. Een zoektocht in de wijk naar de twee die gevlucht waren leverde geen resultaat op.

Rond 05.15 uur werd via 112 gemeld dat mogelijk een andere dader in de wijk in een auto was gestapt en was weggereden. De politie controleerde direct de uitvalswegen en op de Provinciale weg N209 in de richting van Bleiswijk werd de auto onderschept en de andere verdachte aangehouden.

De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De autos zijn in beslag genomen en de politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.