Gemeente Overbetuwe


Brand basisschool Heteren

In de nacht van 6 op 7 mei is een groot deel van basisschool De Haafakkers aan de Flessestraat in Heteren afgebrand. Gelukkig was er op het moment dat de brand uitbrak niemand aanwezig in de school. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Schade en oorzaak

Over de hoogte van de financiële schade aan de school is nu nog niets te zeggen. Dit wordt nu verzekeringstechnisch uitgezocht. Mochten er onverhoopt persoonlijke eigendommen verloren gegaan zijn door de brand, kunt u deze via de eigen inboedelverzekering claimen. Naar de oorzaak van de brand is de politie een onderzoek gestart.

Spoedig nieuw onderkomen

De gemeente is samen met het bestuur van De Haafakkers de mogelijkheden voor nieuw onderdak aan het bekijken. De intentie is om er voor te zorgen dat de kinderen zo snel mogelijk weer naar school toe kunnen.

Zowel het bestuur van de Haafakkers als de gemeente Overbetuwe hebben er vertrouwen in dat er snel een nieuw onderkomen komt voor de leerlingen van De Haafakkers. Op dit moment wachten het bestuur en de gemeente op een oordeel van de verzekeraar over de bruikbaarheid van de resterende lokalen. Dit oordeel wordt volgende week verwacht. Zodra die er is kunnen er concrete plannen worden gemaakt.

De voorkeur gaat uit naar noodoplossing in de voormalige Rabobank/ het voormalige gemeentehuis in Heteren. Een oplossing voor de langere termijn wordt gezien in noodlokalen op de plek waar de school nu staat. De school zal dan helemaal gesloopt moeten worden, en het terrein bouwrijp gemaakt moeten worden.

Oorspronkelijk zou de school in 2010 gesloopt gaan worden, met het oog op woningbouw. In augustus 2010 zullen de leerlingen van De Haafakkers een nieuw schoolgebouw aan de Flessestraat 11 betrekken.

Informatie

Ouders en leerlingen kunnen voor de laatste stand van zaken terecht op www.dehaafakkers.com.