Ministerie van Defensie

Militaire vacatures open voor burgers

8 mei 2009, 13.25 uur

Afbeelding: werkenbijhetrijk.nl Burgers kunnen sinds 6 mei via de website werkenbijhetrijk.nl reageren op een deel van de militaire vacatures. Het ministerie van Defensie wil hiermee deze vacatures zo snel en goed mogelijk vullen.

Staatssecretaris Jack de Vries maakte in februari bekend dat 1.500 militaire vacatures tijdelijk met burgers gevuld zullen worden. Hiermee vermindert de druk op het personeel en verbetert de inzetbaarheid van de krijgsmacht.

Verschillende projecten

Om de mogelijkheden op de arbeidsmarkt zo goed mogelijk te benutten, heeft Defensie naast de normale werving 4 gerichte projecten gestart: * Uitzendbureaus worden ingezet voor de vulling van een deel van de vacatures. * Er zijn gesprekken met bedrijven om de overgang van (tijdelijk) overtollig personeel naar Defensie mogelijk te maken. * De vacatures worden apart onder de aandacht gebracht in aanvulling op de doorlopende campagne Werk naar Werk. * Belangstellenden worden gewezen op de mogelijkheid om als militair, maar ook tijdelijk als burger bij Defensie aan de slag te gaan.