Gemeente Krimpen aan den IJssel


De proef met de afsluiting van de Nijverheidstraat naar de Algerabrug in Capelle aan den IJssel tijdens de avondspits wordt verlengd tot uiterlijk 1 december 2009.

Verder onderzoek
De oorspronkelijke proef is per 1 mei 2009 afgerond. Om meer duidelijkheid te krijgen of de doorstroming daadwerkelijk is verbeterd, wordt de proef met zeven maanden verlengd. Tijdens de verlenging worden de effecten van de aanpassingen in de verkeerslichtinstallaties en de voorrangsregeling voor bussen onderzocht.

Proef verbeteren doorstroming
Vanaf 1 december 2008 tot 1 mei 2009 ging de toerit van de Nijverheidstraat naar de Algerabrug op proef dicht tijdens de spits. Uit een computermodel bleek dat er een tijdswinst van ongeveer 10 minuten te behalen was vanaf het Capelseplein tot Krimpen aan den IJssel. Nu besloten is de proef te verlengen, is de toerit tot 1 december 2009 in de avondspits van 16.00 tot 18.30 uur afgesloten met een slagboom. Het doel van de proef is de doorstroming op de Algeraweg te bevorderen, doordat het verkeer niet meer hoeft te stoppen voor invoegend verkeer.

Krimpen aan den IJssel