Gemeente Krimpen aan den IJssel


In verband met het riolering- en herstratingsplan voor het gedeelte van de Zwanenkade (inclusief de hofjes) tussen de Una Corda en de Toccata wordt een inspraakprocedure gevolgd.

Korte inhoud van het plan
De (vuilwater)riolering wordt vervangen.
Het profiel van de hoofdrijbaan wordt gewijzigd. De totale wegbreedte is en blijft 8 meter, maar daarbinnen wordt aan weerszijden een fiets(suggestie)strook van 1,5 meter in rode klinkers aangelegd. Buiten de rijbaan worden parkeerhavens in de lengte aangelegd. Vanwege de ophoging moeten 18 bomen worden gerooid. Er worden 17 nieuwe exemplaren geplant.
Er wordt 131 meter bestaande beschoeiing verwijderd en vervangen door natuurvriendelijke oevers.
De openbare verlichting wordt vervangen volgens de eisen van het Politiekeurmerk.

Informatie- en inspraakavond
Op 19 mei 2009 om 20.00 uur wordt in het raadhuis een informatie- en inspraakavond gehouden. Op deze bijeenkomst zal wethouder A. Prins een toelichting geven op de inhoud van het plan. U heeft de gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Het is de bedoeling, dat tijdens deze bijeenkomst met de aanwezige belanghebbenden afspraken worden gemaakt over eventuele aanpassingen of wijzigingen van de huidige situatie. Aanmelden kan via de website. Op de beginpagina van www.krimpenaandenijssel.nl klikt u op `Aanmelden inspraakavond Zwanenkade'.

Ter inzage legging ontwerpplan
Het ontwerpplan ligt in het raadhuis ter inzage. Ook kunt u de tekening van het ontwerpplan op de website van de gemeente bekijken. Op de beginpagina klikt u op de button `informatie over herstratingsplannen'.

Schriftelijke reacties
Bent u op 19 mei verhinderd, dan kunt u uw reactie ook schriftelijk of via e-mail bij burgemeester en wethouders indienen. U wordt verzocht dit te doen vóór 14 mei 2009, opdat uw reactie bij de inspraakavond betrokken kan worden.

Krimpen aan den IJssel