Groen!

Bart Staes stelt Europese lijst voor

door Bart Staes (Europese fractie) op 8 mei 2009 in "Algemeen"

Aan de vooravond van de open dag van de Europese instellingen, lanceert huidig Europees parlementslid Bart Staes zijn Europese lijst. Samen met de presentatie van zijn nieuwe boek âVoor een ander Europaâ is voor Staes hiermee de campagne echt begonnen.

(Brussel - 8 mei 2009) Staes: `Ik presenteer met gepaste trots mijn ploeg, een bont gezelschap mensen, politici en actieve burgers, jong en oud, nieuw en gedreven,ervaren en wijs, bekend en nog onbekend... Deze ploeg zal mijn campagne en die van de Europese groenen in het algemeen, mee ondersteunen en kleur geven. Ik ben hen dankbaar voor hun steun, die we in deze campagne hard nodig hebben om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.'

Op de lijst staan ook bekende namen en markante politici als Magda Aelvoet, Vera Dua, Tinne Van der Straeten, Meyrem Almaci, Hugo Van Dienderen en zanger van Lalalover Tom Kestens. Eerste opvolger is Groen! ondervoorzitter Wouter Van Besien. Tweede op de lijst van effectieven is Joke Van de Putte (27) uit Aalst. Zij kreeg al op zaterdagavond 29 november 2008, tijdens het Horizoncongres van Groen! in Blankenberge, de tweede plaats op de lijst voor de Europese verkiezingen toegewezen. Joke haalde bij de eerste stemronde meteen meer dan 50 % van de stemmen. Haar motivatie om aan de Europese verkiezingen deel te nemen is dan ook groot. Als 27-jarige is Joke misschien jong, maar niet onervaren. Al tien jaar is zij lid van Groen èn van FYEG, de Federation of Young European Greens. Ze nam deel aan vele debatten en onderhandelingen op Europees vlak over thema's als een groene economie, een Europees sociaal beleid, migratie, mensensmokkel, landbouw, vrede op de Balkan, ...enz.

Van de Putte focust in de eerste plaats op werkonzekerheid, die samenhangt met de economische crisis. Uit angst om hun werk te verliezen, dreigen werknemers in de hele EU toegevingen te moeten doen op het vlak van gezondheid, werkuren en loon. Zo komt de kwaliteit van het werk in het gedrang. Als Groene in het Europees Parlement wil Joke waken over deze kwaliteit van werk: "Niet alleen de werkomgeving zelf moet veilig en gezond zijn, maar ook de combinatie tussen werk en privéleven moet haalbaar blijven. Werkgevers mogen geen ongebreidelde flexibiliteit verwachten van hun werknemers. Neen dus aan de 65-uren werkweek. Europese afspraken over minimumlonen moeten bovendien een degelijk inkomen garanderen."

Klik hier voor de volledige lijst met een kleine cv

klik hoor voor een foto- en websitelijst.

Contact: Bart Staes -
Deel Deel
Bart Staes

Lijsttrekker
Europa