Openbaar Ministerie


* >Meer aanhoudingen in internationale actie tegen drugs- en w...

Meer aanhoudingen in internationale actie tegen drugs- en witwasorganisatie

8 mei 2009

In beslag genomen heroine

In beslag genomen vuurwapen

In beslag genomen vuurwapen

In Rotterdam en Spanje zijn deze week drie mannen en een vrouw aangehouden die worden verdacht van deelname aan een internationaal vertakte drugs- en witwasorganisatie, die vermoedelijk verantwoordelijk is voor de in- en uitvoer van tenminste 2000 kilo cocaïne per jaar.

Vorige week hield de Divisie Georganiseerde Criminaliteit van het Korps Politie Curaçao zeventien mensen aan, die vermoedelijk deelnamen aan dezelfde organisatie. De Nationale Recherche is in het onderzoek, dat begin 2008 is begonnen op Curaçao, nauw betrokken geweest bij de onderschepping van containers met cocaïne in Rotterdam (300 kilo), Valencia (20 kilo) en Antwerpen (140 kilo).

De Nationale Recherche hield donderdagavond op verzoek van de autoriteiten in Curaçao in Rotterdam een 41-jarige man aan. Hij wordt verdacht van witwassen. De man heeft de Antilliaanse nationaliteit en wordt overgedragen aan de autoriteiten op Curaçao.

De Spaanse politie heeft deze week op verzoek van het Landelijk Parket drie Colombianen, twee mannen van 32 en 36 jaar en een vrouw van 28 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht van de smokkel van 140 kilo cocaïne, die begin 2008 in de haven van Antwerpen is onderschept. Het drietal zal worden overgeleverd aan Nederland.

Bij het doorzoeken van de woning in Rotterdam, heeft de dienst Nationale Recherche van het KLPD gisteren nog een vierde man aangehouden. Het gaat om een 36-jarige Rotterdammer, die in zijn koffer twee vuurwapens, een geluiddemper, 86 patronen en bijna een kilo heroïne bij zich droeg. De man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor veertien dagen in bewaring gesteld.