Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 08-05-2009

Inwoner Bergen op Zoom aangehouden voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanmorgen in de wijk het
Havenkwartier een 49-jarige man aangehouden die de 33-jarige dochter van zijn vriendin bedreigd zou hebben.

De 33-jarige aangeefster vertelde dat ze momenteel in de woning van haar moeder verblijft. Ze heeft veel problemen met de 49-jarige vriend van moeder die daar ook woont. Hij drinkt veel en heeft last van stemmingswisselingen. Hij wordt dan agressief en begint haar dan uit te schelden en te bedreigen. Gisteravond, omdat hij zijn bankpas kwijt was werd het erg bedreigend voor haar. Hij dreigde haar onder meer kapot te maken. Ze zou niet meer levend uit huis komen. De politie heeft de verdachte aangehouden.

Twee winkeldievegges aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag op de Laan van Luxemburg twee jonge dames 21 en 22 jaar uit Utrecht aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachten waren samen met een vriendin die wist te ontkomen, betrapt bij een grote kledingzaak op de Nieuwe Markt.

Het alarm ging af toen drie jonge vrouwen de winkel verlieten. Daar stonden twee medewerkers van de winkel al op de uitkijk omdat de dievegges op de eerste verdieping al sieraden in hun tas hadden gestopt. De winkelmedewerkster sprak de drie meiden aan, die er direct vandoor gingen in de richting van een warenhuis. De meewerkster wist een van de meiden te achterhalen. Zij wist zich echter door de verkoopster in haar linkerhand te krabben en flink tegen te stribbelen weer los te maken. Ze liet wel haar tas vallen. Agenten zagen twee van de drie meisjes lopen op de Laan van Luxemburg. Een van de meisjes had haar ID-bewijs in de tas gedaan met de gestolen spullen die door de winkelmedewerkster was veilig gesteld. Het trio had onder meer sieraden, een riem, een trui en een jurk gestolen. De identiteit van het derde meisje is ook bekend. Zij zal nog worden verhoord. De 22-jarige verdachte heeft een dagvaarding gekregen en moet zich op 21 juli aanstaande bij de rechter verantwoorden. De zaak tegen de andere aangehouden verdachte is vanwege haar geringe betrokkenheid
geseponeerd.

Politie onderzoekt inbraak in een kantoor

ROOSENDAAL : Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een kantoor aan de Raadhuisstraat. De ruit van de voordeur was eruit geslagen. Vanaf een bureau is een laptop gestolen. Het is de derde inbraak in het pand.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-05-2009 14:25 | © Regio Midden en West Brabant |