Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 08-05-2009

Agenten treffen tijdens controle geladen pistool in auto aan

BREDA: De politie heeft vanmorgen in een auto op het Minervum een pistool en een zak henneptoppen aangetroffen. De 44-jarige bestuurder van de auto en de 34-jarige bijrijder, beiden woonachtig in Breda werden aangehouden.

Agenten gingen vanmorgen omstreeks 05.40 uur naar het industrieterrein aan het Minervum na een melding van een nachtwaker dat er al geruime tijd een auto verdacht rondreed. De bedoelde auto werd aangetroffen en de inzittenden werden gecontroleerd. Tijdens de controle zag een van de agenten dat er een pistool op de vloer lag. Het pistool bleek geladen te zijn. Bij een verdere controle vonden de agenten ook nog een zakje met enkele henneptoppen. De recherche zal de mannen vandaag verder ondervragen over de aangetroffen goeden en de reden dat zij daar rondreden.

Drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed

ETTEN-LEUR / ST WILLEBRORD: : De politie heeft donderdagavond op twee locaties in Etten-Leur en op één locatie in St. Willebrord een alcoholcontrole gehouden. Er werd van driehonderd bestuurders een blaasproef afgenomen. Er waren drie bestuurders die teveel hadden gedronken. Zij kregen een proces-verbaal.

De actie begon op het Schoonhout in Etten-Leur waar tussen 20.30 en 22.00 uur maar liefst 173 bestuurders moesten blazen. Hier bleek niemand teveel gedronken te hebben. De controle werd vervolgens tussen 22.25 en 23.10 uur voortgezet op de Noorderstraat te St. Willebrord. Hier moesten 72 bestuurders blazen. Een bestuurder, een 20-jarge man uit Sprundel kwam boven het maximaal toelaatbare uit met 275 ugl.

De derde controle vond weer plaats in Etten-Leur op de Valpoort. Hier waren van de 55 automobilisten er twee in overtreding. De percentages waren 295 ugl en 605 ugl. De bestuurder die 295 ugl blies was een 20-jarige Bredanaar. De bestuurder met het hoogst genoteerde
percentage, een 42-jarige man uit Sprundel, moest zijn rijbewijs inleveren.

Vier arrestaties op relaxte uitgaansavond in Breda

BREDA: De politie heeft gisteravond en vannacht tijdens het
horecatoezicht in het uitgaanscentrum vier arrestaties verricht. Ondanks deze arrestaties spreken de dienstdoende agenten van een 'relaxte sfeer'.

* Twee mannen uit Arkel (24 en 30 jaar) zijn omstreeks 02.30 uur aangehouden op de Havermarkt. De politie verdenkt hen van
betrokkenheid bij een vechtpartij op de Reigerstraat waarbij een 27-jarige man uit Leusden werd geschopt en geslagen.

* Op de Korte Boschstraat werden omstreeks 05.00 uur twee mannen uit Breda (23 en 24 jaar) aangehouden ter zake baldadigheid en vernield. Ze hadden volgens een getuige vuilnisbakken omver getrapt. Een van de verdachten zou ook een ruit van een voordeur kapot getrapt hebben.

Politie, Belastingdienst en Gemeente controleren in de "Belcrum

BREDA: Op donderdag 7 mei 2009 heeft er een integrale handhavingsactie plaatsgevonden in de Belcrum en het industrieterrein Nassau Wallon. Tijdens deze controle werden diverse bedrijven door de
belastingdienst, gemeente en politie gezamenlijk gecontroleerd.

Er werd voor 80.000 euro door de belastingdeurwaarders beslag gelegd op onder andere zes personenauto's waaronder een Mercedes Benz, een BMW. Er werd voor 10.000 euro aan openstaande schulden direct voldaan.

Daarnaast werd vastgesteld dat diverse bedrijven de administratie niet op orde hadden en dat er personen werkzaam waren die niet in de loonadministratie waren opgenomen. Ook zal door de Arbeidsinspectie onderzoek gedaan worden naar vier Bulgaren die zonder tewerkstelling vergunning werkzaam waren in een tweetal bedrijven.

Ambtenaren van de gemeente constateerden enkele milieuovertredingen waaronder een illegale spuitcabine. In een bedrijf werden kinderen van 13 en van 15 jaar aangetroffen, waarvan de controlerende ambtenaren vermoeden dat zij in de zaak van hun vader aan het werk waren. Ook hier zal de arbeidsinspectie van in kennis gesteld worden.

Een persoon had nog een vonnis open staan die aan hem is betekend. Door hem werd tevens een valse naam opgegeven waarvoor aan hem een bekeuring van 220 euro werd uitgereikt. Door de belastingdienst zullen diverse boekenonderzoeken ingesteld worden

Verkeerscontrole Ruitersboslaan Breda

BREDA: De politie van het team Tuinzigtlaan heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Ruitersboslaan. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven.

3 maal gordel


1 maal bellen niet handsfree


1 maal hulpkoppeling niet goed bevestigd van aanhanger


1 maal rijden zonder rijbewijs


1 maal geen verzekering scooter

Insluiper aangehouden door zoon van bejaarde bewoonster

BREDA: De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Burg. Kerstenslaan een 29-jarige Amsterdammer aangehouden ter zake
insluiping. De verdachte is in verzekering gesteld.

Er werd aangifte gedaan door een man die vertelde dat hij gisteravond in de woning was van zijn 94-jarige moeder. Hij was rond 22,15 uur even naar buiten gelopen om iets uit zijn fietstas te halen. Hij is vervolgens weer naar binnen gegaan en zag toen in de keuen een vreemde man staan. Deze indringer wilde vluchten door de achterdeur maar werd door de aangever tegen gehouden. De man zei dat hij zijn vriendin zocht. Ondertussen belde de zus van de aangever 112, hierop probeerde de insluiper er vandoor te gaan. Er ontstond tussen beide mannen een handgemeen, waarbij zij ten val kwamen. De indringer riep daarop enkele dreigementen. De politie is ter plaatse gekomen en heeft de insluiper aangehouden.

Politie arresteert vier mannen na poging woninginbraak

BREDA: De politie heeft donderdagavond op de Wilhelminasingel vier mannen die in een auto reden, aangehouden in verband met een poging tot inbraak in een woning aan de Maria Cherubinastraat. Het gaat om twee Bulgaren (36, en 22) een in België verblijvende Roemeen (42) en een Hongaar (29). Zij zijn in verzekering gesteld.

Een alerte bewoonster van een pand aan de Maria Cherubinastraat zette de politie op het spoor van de vier vermoedelijke inbrekers. Zij verklaarde dat er rond 18.30 uur geprobeerd was bij haar in te breken. Ze hoorde gerommel in het trappenhuis en zag door haar spionnetje enkele mannen op haar etage. Een van die mannen duwde tegen haar voordeur aan. Plotseling zag ze dat er een plastic strip tussen de deur en het kozijn (flipperen) gestoken werd. De vrouw belde snel de politie. Vervolgens werd er aan de deur aangebeld. De dieven roken toch kennelijk onraad en zijn er vandoor gegaan. De politie heeft op basis van de signalementen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Wilhelminasingel werd een auto gecontroleerd met daarin vier mannen. De mannen voldeden aan de signalementen. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen. Zij werden daarop aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Eenzijdig ongeval in Breda

BREDA: Vannmorgen is een 33-jarige Oosterhouter op de Belcrumweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De automobilist raakte niet gewond.

De Oosterhouter vertelde dat hij had moeten uitwijken voor een tegenligger en toen de macht over het stuur was verloren. Voor de zekerheid is hij onderzocht door een verpleegkundige van de
ambulancedienst. Hij had echter alleen een sneetje opgelopen. Hij vervolgde zijn weg te voet.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan Bredase zaken

BREDA: Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant besteedt aandacht twee zaken die in Breda gespeeld hebben. Een
75-jarige man wordt in zijn woning in Breda overvallen; hij blijft gewond achter. In Breda stelen 3 jonge vrouwen de portemonnee van een mevrouw, die haar groente staat af te wegen in een supermarkt.

Overval

Op 20 februari 2009 wordt een bejaarde man wordt in zijn woning overvallen door vermoedelijk drie daders. Die avond gaat rond 20.30 uur de voordeurbel. Het slachtoffer opent de deur en krijgt meteen een flinke klap in zijn gezicht. De overvallers roepen dat zij geld willen en blijven slaan. Het bejaarde slachtoffer valt hierbij door het glas van een deur en blijft gewond op de grond liggen. Waarschijnlijk is hij ook buiten bewustzijn geweest.

De overvallers zoeken nog wel in het huis, maar gaan er zonder buit vandoor.

Het slachtoffer is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen.

Zakkenrollers

Op woensdag 26 november 2008 weegt een mevrouw haar groente af in de supermarkt in Breda. Ineens staan er twee jonge vrouwen om haar heen. De vrouw vraagt of ze willen wachten met afwegen, omdat ze nog niet klaar is en biedt nog aan, dat ze aan de jonge vrouwen de
weegprocedure nog wel wil uitleggen. Als de twee jonge vrouwen weg zijn, merkt het slachtoffer, dat haar tas ineens veel lichter is geworden: haar portemonnee is eruit gehaald. Later blijkt, dat er nog een derde jonge vrouw bij de daders hoort. Ze staan op
bewakingsbeelden.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 11 mei 2009 om
18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 12 mei om 17.00 uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-05-2009 12:57 | © Regio Midden en West Brabant |