Leefbaar Rotterdam


vrijdag, mei 08, 2009

Sluiting Laurenshof na schietpartij

Na de schietpartij van 11 april in café Laurenshof, waarbij een dode en meerdere zwaargewonden vielen, heeft de burgemeester besloten tot een sluiting van een half jaar. Een zware maatregel die de eigenaar en het personeel treft terwijl hen niets te verwijten valt. Raadslid Dries Mosch gaat hierover aan burgemeester Aboutaleb vragen stellen.

Het café staat in de omgeving goed bekend en omwonenden spreken er schande van dat de Laurenshof door toedoen van één idioot nu een half jaar gesloten is. Leefbaar Rotterdam maakt zich al langer zorgen over de gedwongen sluitingen van sommige cafés als gevolg van op zichzelf staande incidenten en heeft dit meermaals aan de orde gesteld. Als een café slecht bekend staat vanwege overlast of criminele activiteiten is sluiting, desnoods permanent, een uitstekend middel, maar dat is hier niet aan de orde. Nu wordt een onschuldige ondernemer keihard getroffen door de gedwongen sluiting. Analoog hieraan wordt een supermarkt die gewelddadig overvallen is ook niet voor een half jaar gesloten.

Wat de schietpartij in café Laurenshof extra wrang maakt, is het feit dat de dader tweeënhalf jaar eerder veroordeeld werd voor een andere schietpartij waarbij een vrouw zwaargewond raakte. Als de dader toen tot een veel langere celstraf was veroordeeld dan was dit voorval nooit gebeurt. Als de burgemeester dit soort incidenten wil bestrijden, is het misschien beter om in Den Haag te pleiten voor zwaardere straffen en daarna de vrijgekomen geweldplegers -en vooral de vuurwapengevaarlijke- veel beter in de gaten te houden.

Door carla op 2009 05 08

Ik vond het ook vreemd toen ik het hoorde, de eigenaar treft totaal geen blaam, die wordt nu gestraft.

Hogere straffen VEEL hogere.

Door Maya op 2009 05 08

Je slaat van verbazing achterover van zo'n maatregel tegen een onschuldig ondernemer. Dit College is het gevoel kwijt voor iedere proportie.
Page 1 of 1 pages