Gemeente Spijkenisse


Officiële oplevering project SOM-GOM en uitreiking prijs Buitengewoon Goed

08 mei 2009

Wethouder Jan-Willem Mijnans verricht samen met mevrouw Elisabeth Votsis, oprichtster 't Buurtje, en de heer Wim van Hulst van Maasdelta op zaterdag 16 mei 2009 om 14.00 uur de officiële handeling voor de oplevering van het project SOM-GOM in Spijkenisse Noord.

De gemeente en Maasdelta hebben in het kader van herstructurering van Noord het openbaar gebied opnieuw ingericht. Het gaat om het gebied Satijnbloemstraat, Orchideestraat en Magnoliastraat (SOM) en Groot Onderhoud Middengebied (GOM), de Gentiaanstraat en omgeving.

Daarnaast vindt ook de uitreiking plaats van de prijs die Praathuis 't Buurtje heeft gewonnen met de Buitengewoon Goed Prijsvraag: herinrichting van de speeltuin aan de Lobeliastraat tot een multiculturele ontmoetingsplaats. In 2006 is deze prijs gewonnen door 't Buurtje, maar de herinrichting van de speeltuin is pas later uitgevoerd, gelijk met de herstructurering van Noord.

Zaterdag 16 mei 2009 zijn er diverse activiteiten rondom 't Buurtje, zoals een braderie en een springkussen voor kinderen.