Gemeente Castricum

Inspraak over plannen woningbouw op terrein Duin en Bosch

De inspraak start over de plannen voor woningbouw op het terrein van Duin en Bosch en een herinrichting van het landgoed. Deze zijn te vinden in de concept Structuurvisie met inrichtingsontwerp Duin en Bosch. De inspraak start op 7 mei.

De plannen behelzen de bouw van nieuwe zorggebouwen en 226 woningen, waarvan 85 appartementen verdeeld over twee appartementencomplexen, en 141 grondgebonden woningen verdeeld over vijf woonclusters met een diversiteit in aantallen en woningtypes. Het gaat om woningen in het duurdere segment. Er is in het inrichtingsontwerp ook aandacht voor de ligging van de woningen in hun omgeving opdat een zeer gevarieerd beeld wordt bereikt. De fraaie rijksmonumentale gebouwen blijven behouden.

Met de voorgestelde aanpak krijgt het landgoed Duin en Bosch een totale kwaliteitsverbetering van zorggebouwen, landschap en wonen. Uitgangspunt is dat de zorg prevaleert boven het wonen.

De gemeenteraad besloot in december 2006 het Masterplan Duin en Bosch als richtinggevend document te beschouwen dat onder nadere voorwaarden verder uitgewerkt moest worden. Die uitwerking heeft zijn beslag gekregen in een `structuurvisie/inrichtingsontwerp Duin en Bosch'.

De inspraak start op 7 mei. Zie verder op de gemeentelijke informatiepagina's onder `Officiële mededelingen'.

De uiteindelijke besluitvorming door de gemeenteraad is na de inspraakperiode en verwerking van de reacties, naar verwachting in oktober of november van dit jaar.

Op 7 mei zijn de plannen aan de gemeenteraad gepresenteerd in een openbare raadsactiviteit in het Clusius College.