Vlaamse Overheid

bij grote infrastructuurwerken

Lieve Verfaillie aangesteld als bemiddelaar bij grote infrastructuurwerken

Vlaamse overheid

vrijdag 8 mei 2009

Sinds 1 mei 2009 is een nieuwe bemiddelaar voor grote infrastructuurwerken aan de slag bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

De bemiddelaar verzoent bij potentiële wrijving het algemene belang met het individuele belang van de burgers - en vormt zo als het ware een buffer tussen burger en overheid. Luisteren, polsen naar de wensen en verwachtingen van beide partijen, mogelijke niet-verwoorde verzuchtingen opsporen om een rationele onderhandeling mét een oplossing te bereiken: dat is de veeleisende maar boeiende opdracht van een bemiddelaar. De bemiddelaar moet vooral complexe dingen in heldere mensentaal uitleggen, vindt Lieve Verfaillie.

Mevrouw Lieve Verfaillie (46) was tot voor kort zelfstandig advocate in Wervik, waar zij negen jaar haar praktijk had. Voordien werkte zij als juriste en hoofd van de personeelsdienst bij het stadsbestuur van Menen. Ze ziet haar nieuwe functie dan ook als een mix van beide vorige jobs.

Lieve Verfaillie kiest ervoor om kantoor te houden dicht bij de mensen, in de buurt van de infrastructuurprojecten:


- voor de Gentse Kanaalzone:

Motorstraat 109, 9000 Gent (09/343.81.16)


- voor de haven van Antwerpen:

Sluisgebouw Kallo, Steenlandlaan, 9120 Kallo (03/730.25.60).

Bea Arickx zal haar bijstaan.

Binnenkort komt er een nieuwe website waar de betrokkenen en andere geïnteresseerden heel wat nuttige informatie zullen vinden, zoals datums van informatievergaderingen, nota's, nuttige adressen, het verloop van de projecten, en zo meer. U kunt haar bereiken per telefoon of per e-mail op het adres bemiddelaar@mow.vlaanderen.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Suzan Van Hoof, communicatieambtenaar, Departement Mobiliteit en Openbare Werken
Tel: 02 553 71 04
E-mail: suzanne.vanhoof@mow.vlaanderen.be