Gemeente Tilburg

Persbericht
8 mei 2009

Tilburg speelstad WK IJshockey 2010

Nederlandse IJshockeybond en gemeente Tilburg organiseren WK in april 2010

Tilburg wordt in april 2010 de speelstad voor het WK IJshockey, divisie 1. Dat is vandaag bekendgemaakt bij het congres van de International Ice Hockey Federation (IIHF) in Zwitserland. Tilburg diende haar kandidatuur samen met de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) in. "Tilburg en ijshockey zijn al sinds jaar en dag met elkaar verbonden. Het WK meert dan ook aan in een dankbare thuishaven", aldus een trotse sportwethouder Jan Hamming. Het WK IJshockey wordt gehouden van 19 t/m 25 april 2010. Nederland organiseerde in 2005 voor het laatst een wereldkampioenschap. Toen was Eindhoven de speelstad.

NIJB verheugd

Joop Vullers, voorzitter NIJB, reageerde verheugd op de verkiezing van het congres: "De afgelopen weken waren tamelijk hectisch. We hebben tijdens het WK in Polen, maar ook hier in Zwitserland, veel gesprekken en lobbywerk verricht. Complimenten zijn zeker op zijn plaats voor de gemeente Tilburg. Het bidbook was een perfect stukje werk, uitermate professioneel. Ook het feit dat er veel activiteiten zijn in aanloop naar het WK, heeft onze collega's bijzonder positief gestemd". Oekraïne bleek tijdens de verkiezing in Zwitserland een geduchte concurrent van Nederland.

IJssportcentrum Tilburg

IJssportcentrum Tilburg in gebied Nieuw Stappegoor wordt het decor voor het WK IJshockey. De in aanbouw zijnde 400 meter Ireen Wüst IJsbaan speelt ook een essentiële rol. De 30x60 meter ijsvloer in deze accommodatie is noodzakelijk als trainingsfaciliteit voor de teams. Tilburg voldoet daarmee aan één van de sporttechnische eisen die nodig zijn om een dergelijk WK te kunnen huisvesten.

Financiën

Ter ondersteuning van het evenement heeft de gemeente EUR 15.000,- beschikbaar gesteld. Voor een extra bedrag van maximaal EUR 90.000,- stelt de gemeente zich garant. De uiteindelijke hoogte van deze garantstelling is afhankelijk van de opbrengsten uit sponsoring en kaartverkoop. "De ijshockeysport leeft in Tilburg. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de wedstrijden uitverkocht zullen zijn," aldus Jan Hamming.
Binnenkort ondertekenen de NIJB en gemeente Tilburg de samenwerkingsovereenkomst en wordt het WK-logo gepresenteerd.
---