Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Komst megamoskee is schandalige schoffering van bewoners Klarendal
vrijdag 08 mei 2009

In de Arnhemse wijk Klarendal moet de door de bewoners zo geliefde karakteristieke Sint Jansschool wijken voor een moskee. Naar hun bezwaren is niet geluisterd, hetgeen vorig jaar voor PVV- Kamerlid Sietse Fritsma al aanleiding was om Kamervragen te stellen. Nu B&W van Arnhem hebben aangegeven dat de moskee wat hun betreft 25 meter hoge minaretten mag hebben, voelt Fritsma zich geroepen om nieuwe vragen te stellen. "

"Het is al triest dat de bewoners van Klarendal het door hun geliefde schoolgebouw zien verdwijnen omdat er zo nodig een moskee moet komen. Maar dat ze daarbij nu ook nog eens verschrikkelijk hoge minaretten door de strot krijgen geduwd is gewoon een schandalige schoffering", vindt Fritsma.
Hij heeft onderstaande vragen aan de minister voor WWI gesteld.

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de minister voor WWI over de komst van een moskee in de Arnhemse wijk Klarendal die minaretten van 25 meter hoog mag hebben *


1)
Hoe beoordeelt u het dat de bewoners van de Arnhemse wijk Klarendal dreigen te worden opgezadeld met een moskee die van B&W van de gemeente Arnhem minaretten van 25 meter hoog mag hebben?


2)
Deelt u de mening dat dit een schandalige schoffering van de bewoners van de wijk is, die de geliefde Sint Jansschool al kwijtraken door de komst van de moskee? Zo neen, waarom niet?


3)
Waarom wordt niet naar de bezwaren van de bewoners geluisterd en moet wel alles en iedereen wijken voor de wil van moslims?


4)
Vindt u werkelijk dat een megamoskee met koepel en torenhoge minaretten bij de Nederlandse cultuur en bij het Nederlandse straatbeeld passen?


5)
Kunt u er zorg voor dragen dat de bewoners van Klarendal wel serieus worden genomen en dat de aangekondigde moskee met megaminaretten er niet komt?

Zie: Gelderlander.nl