Politie Limburg-Zuid

Brand Meerssen vermoedelijk aangestoken met brandbare vloeistof

De politie heeft vastgesteld dat de brand, die in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2009 omstreeks 02:00 uur uitbrak in een woning aan het Pastoor Geelenplein in Rothem-Meerssen, vermoedelijk is aangestoken met een brandbare vloeistof, mogelijk benzine. De brand kan binnen zijn ontstaan maar het is ook mogelijk dat deze van buitenaf is ontstaan. De politie houdt alle mogelijkheden open.

Bij de brand raakten acht mensen, drie volwassenen en vijf kinderen, gewond. Een slachtoffertje van 6 jaar uit Den Bosch is dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Zijn 53-jarige vader ligt nog ernstig gewond in een brandwondencentrum.

De politie is op zoek naar mensen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts gezien hebben in de buurt van het huis aan het Pastoor Geelenplein in Rothem-Meerssen, iemand gezien hebben met bijvoorbeeld een jerrycan of fles of die getuige zijn geweest van iets anders opvallends of ongebruikelijks bijvoorbeeld bij een tankstation. Ook andere informatie die kan bijdragen aan de oplossing van dit misdrijf is welkom.

Informatie kan doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

08-05-2009, Meerssen