Gemeente Rhenen


Landschapsbeleidsplan Rhenen goed op weg

8 mei 2009 - In 2001 heeft de gemeente Rhenen een landschapsbeleidsplan opgesteld. Uit de evaluatie van afgelopen jaar blijkt dat het draagvlak bij bewoners en organisaties groot is. Het aanstellen van een landschapscoördinator blijkt een goede zet geweest te zijn. Nog niet alle projecten zijn opgestart. De aanbevelingen uit de evaluatie worden komende jaren uitgewerkt.

In het in 2001 opgestelde Landschapsbeleidsplan Rhenen is de visie op landgebruik, landschap en natuur in de gemeente Rhenen opgenomen. Om deze visie te realiseren, zijn in het Landschapsbeleidsplan tien projectvoorstellen opgenomen. Van de vier binnen twee jaar op te starten projecten met hoge urgentie zijn er drie daadwerkelijk opgestart. Tevens is in 2003 een landschapscoördinator aangesteld. Deze verricht goed werk in de stimulering en ondersteuning aan particulieren door zijn vele voorlichting en overleg.

Aanbevelingen
De in de evaluatie genoemde aanbevelingen worden komende tijd uitgewerkt. Zo wordt geadviseerd de landschapcoördinator te laten voortbouwen op de resultaten en zijn contacten uit te breiden. Verder verdienen de nog niet opgestarte projecten meer aandacht zodat het landschap in de gemeente Rhenen zich op alle aspecten kan ontwikkelen. Projecten met een hoge prioriteit zijn Groene Wegen (realisatie ecologische verbindingszones, Oudheid Verrijkt (bescherming cultuurhistorische elementen) en Boeren-Natuur (stimulering argrarisch natuurbeheer)

Meer informatie over het landschap in Rhenen vindt u hier.