Gemeente Apeldoorn

Persbriefing d.d. 6 mei 2009 16.00 uur

1. Stand van zaken gewonden
Er liggen op dit moment nog zes gewonden in het ziekenhuis: drie vrouwen, één man en twee kinderen (een meisje van 8 en een meisje van 14). Met beide kinderen gaat het goed.

Eén vrouw is in kritieke toestand; wel is haar situatie stabiel. Van twee van de overige drie volwassen gewonden is de situatie onveranderd en met de andere gewonde gaat het naar omstandigheden goed.

2. Programma herdenkingsbijeenkomst Schouwburg Orpheus Vrijdag 8 mei om 20.30 uur vindt de officiële, besloten herdenkingsbijeenkomst in Schouwburg Orpheus plaats. Het programma van deze bijeenkomst is als volgt:

20.30 uur Koninklijke familie neemt plaats in de zaal 20.35 uur Start programma onder leiding van Jacobine Geel

Sprekers zijn Burgemeester mr. G.J. de Graaf,

Minister President mr. dr. J.P. Balkenende en

de heer S.H. Boon, voorzitter stichting Oranjefeesten

De sprekers worden afgewisseld met muziek van onder andere het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee 21.20 uur Einde programma, gelegenheid tot napraten

3. Programma herdenkingsbijeenkomst Marktplein Apeldoorn Vrijdag 8 mei om 19.30 uur start de herdenkingsbijeenkomst op het Marktplein. Het programma van deze bijeenkomst is als volgt:
19.30 uur De stadsbeiaardier speelt op het carillon van het Raadhuis 19.35 uur Welkom door presentatrice Petra Engelfriet 19.40 uur Twee harmonieorkesten, Olto uit Loenen en muziekvereniging Klarenbeek, spelen gezamenlijk enkele muziekstukken 19.55 uur Jachthoornblaasgroep De Overlopers uit Hoenderloo speelt het muziekstuk dat zij op Koninginnedag voor de koningin zou spelen 20.00 uur Carillon
20.02 uur Optreden van de Apeldoornse zangeres Gilian de Vries 20.15 uur Rechtstreekse beeld- en geluidsverbinding met Schouwburg Orpheus 21.30 uur Optreden van het popkoor Powerpop uit Apeldoorn 21.45 uur Afsluiting programma door Petra Engelfriet

4. Verkeersmaatregelen
In verband met de herdenkingsbijeenkomsten zijn in Apeldoorn uitgebreide verkeersmaatregelen van kracht. Deze zullen donderdagochtend 7 mei op de website van de gemeente, www.apeldoorn.nl, worden gepubliceerd.

Noot voor de redactie/

Gemeente Apeldoorn