Provincie Antwerpen


Persb richt
---

Ondanks de staking bij De Lijn, blijft Mano Mundo bereikbaar op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei. De organisatoren zetten extra middelen in om de bezoekers vlot op hun bestemming te krijgen.

Vrijdag 8 mei 2009
Op vrijdag 8 mei kan je met de trein naar Boom. Van aan het station wordt een extra pendelbus ingezet naar de camping en het festivalterrein. De pendelbus rijdt vanaf 19u Ook lijn 295 Antwerpen ­ Hoboken ­ Hemiksem ­ Schelle ­ Niel ­ Reet ­ Boom ondervindt weinig of geen hinder van de staking. De halte Voetballersstraat ligt op 300m van de hoofdingang van het festival. Vanuit Mechelen neem je best bus 286 of bus 287 naar Boom. Beide bussen stoppen op de Markt in Boom, op
15 minuten stappen van het festivalterrein.
De dienstregeling van lijn 500 (Antwerpen ­ Boom ­ Mechelen) is verstoord. Ongeveer de helft van de bussen zou rijden op deze lijn.
Informatie over de actuele stand van zaken kan je vinden op www.delijn.be of bij De Lijn Info op het nummer 070
220 200.

Zaterdag 9 mei 2009
Op zaterdag 9 mei rijden er geen treinen naar Boom. Maar ook dan kan je Mano Mundo bereiken met het openbaar vervoer. Verwacht wordt dat de situatie bij De Lijn op zaterdag gelijkaardig zal zijn aan die op vrijdag. Vanuit Antwerpen zullen de bussen van lijn 295 weinig hinder ondervinden van de staking. Bezoekers van Mano Mundo kunnen uitstappen aan de halte Voetballersstraat in Boom (300m van de hoofdingang). Ook op lijn 500 (Antwerpen ­ Boom) zullen er wellicht een aantal bussen rijden. Vanuit Mechelen neem je best bus 286 of bus 287 naar de Markt van Boom. Van daaruit is het ongeveer een kwartiertje wandelen naar het festivalterrein.
Informatie over de actuele stand van zaken kan je vinden op www.delijn.be of bij De Lijn Info op het nummer 070
220 200.

Bezoekers die bereikbaarheidsinformatie wensen of op zoek zijn naar alternatieven, kunnen terecht bij Slimweg op het nummer 070 345 346.