Regie der Gebouwen - Start renovatie voormalig pastoriegebouw voor het vredegerecht te Etalle (Rue Du Moulin 34)

08/05/2009 16:00

REGIE DER GEBOUWEN - REGIE DES BATIMENTS

Op vrijdag 8 mei 2009 wordt het startschot gegeven van de renovatiewerken van de voormalige pastorie ten behoeve van het vredegerecht en de kantoren voor het IMP (Institut Médico Pédagogique) te Etalle. Na de werkzaamheden zal het gebouw in twee autonome entiteiten verdeeld zijn. De gelijkvloerse verdieping is voorzien voor het vredegerecht, de verdieping zal door de gemeente Etalle ter beschikking worden gesteld aan het IMP als kantoor- en ontspanningsruimten.

In een eerste fase wordt het dak gerestaureerd en gerenoveerd. De Regie der Gebouwen en de gemeente Etalle financieren deze werken, ieder voor de helft. Daarnaast staat de Regie der Gebouwen in voor de afbraak van de binnenmuren en het gieten van een nieuwe vloerplaat boven de gelijkvloers verdieping.

Het dakgeraamte en de stenen dakribben van het woongedeelte van de pastorie worden vervangen. Boven de schuur wordt het eiken, antieke dakgebinte gerestaureerd. Als dakbedekking worden nieuwe kunstleien geplaatst.

Na deze werken zal het gebouw horizontaal in twee delen zijn verdeeld; het deel boven de vloerplaat alsook een deel van de terreinen zullen overgemaakt worden aan de gemeente Etalle.

Het gebouw behoort tot het Belgisch monumentaal patrimonium voor zijn typische gaumois-architectuur. Welbepaalde richtlijnen zullen daarom bij de werken worden nageleefd en aan de straatgevel wordt niets gewijzigd.

De Regie der Gebouwen voorziet de aanbesteding van de aanpassingswerken van de gelijkvloerse verdieping in september 2009.

Technische fiche

Eigenaar: Belgische Staat

Bouwheer: Regie der Gebouwen

Gebruiker: Fod Justitie (vredegerecht) en gemeente Etalle

Architectuur gelijkvloers (vredegerecht): Regie der Gebouwen

Architectuur verdieping (ruimtes MPI): Groupe Atrium Architectes (Habay-la-Neuve)

Aannemer dakwerken: Meunier Marc (Filot)

Kostprijs dakwerken: 164 000 ¤ (50% Regie der Gebouwen, 50 % Etalle)

Duur van de dakwerken: 60 werkdagen vanaf eind april 2009