Timmermans in 27 uur door heel Nederland

De 27 uur van Europa op 8 en 9 mei: wat betekent Europa voor Nederland?

Op 8 en 9 mei vindt in het kader van de jaarlijkse Europadag De 27 uur van Europa plaats: staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans reist 27 uur non-stop door Nederland. Timmermans trekt van provincie naar provincie, van stad naar stad. Op elke locatie staat een ander Europees onderwerp, dilemma of thema centraal. De tocht begint in Amsterdam en eindigt in Groningen. Met een 'back2back' dj optreden van Timmermans en Aboutaleb, een nachtcollege over de Europese wetenschap, ontbijt met vrachtwagenchauffeurs, Filmhuis Europa, een speech over de economische crisis en nog veel meer.

De 27 uur van Europa

De 27 uur van Europa start vrijdagavond om 23.00 uur in Amsterdam in de uitzending van Pauw & Witteman en eindigt zaterdagnacht om 02.00 in Groningen. Europa vormt het middelpunt van deze reis door Nederland. Op elke locatie staat een ander onderwerp centraal: van klimaat en sport tot economie en identiteit, van wetenschap en cultuur tot transport en media. Timmermans speecht, debatteert, treedt op, gaat in gesprek, observeert en blogt. De bustocht doet de volgende plaatsen aan: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Middelburg, Hazeldonk, Venlo, Nijmegen, Deventer, Zeewolde, Warns, Assen en Groningen.

Sprekers

Voor De 27 uur van Europa zijn bijzondere gastsprekers en artiesten uitgenodigd. Denk hierbij aan Jos Vaessen (Stichting Vuelta 2009), Waldemar Torenstra (acteur), de pan-Europese band Mala Vita, de Europese lijsttrekkers, Martin Koolhoven (filmmaker), Vincent Icke (wetenschapper), Ronald Plasterk (minister OCW), Kader Abdollah (schrijver), Frank Westerman (journalist), Moke, Voicst, Andrew Makkinga (presentator), Leon Verdonschot (journalist), burgemeesters, Jan Smeets (Pinkpop) en vele anderen.

Frans Timmermans

De staatssecretaris is de gastheer van De 27 uur van Europa en zal op alle 12 locaties acte de presence geven. In Warns, Deventer en Venlo geeft Timmermans een key-note speech over respectievelijk Europese identiteit, de Europese economie en Europese samenwerking.

Live

De 27 uur van Europa is live te volgen op www.de27uurvaneuropa.nl.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed