Provincie Antwerpen


28-04-2009

MANO MUNDO: NIET GROTER MAAR GROENER & GEZELLIGER.

Mano Mundo pakt uit met een primeur: de eerste energie-opwekkende festivaldansvloer.

Groener. Mano Mundo realiseerde vorig jaar een ecologische footprint van 45 ha. Voor een festival van 5 podia, 36 ngo's, 32 socio-culturele organiaties, 100 afvaleilandjes, 120 standhouders, 467 artiesten en 80.000 bezoekers bij goed weer is dat een prestatie. Bovendien blijft het festival CO2-neutraal en wordt het transport van de artiesten net als vorig jaar volledig klimaat-gecompenseerd.

Dansvloer. Dit jaar gaat het festival verder en dus groener. Vanaf deze editie draaien we op groene stroom. Naast de festivalcalculator waarmee de festivalganger zijn eigen ecologische afdruk kan bezoeken, is er ook een heuse crowd-teaser: een energie-opwekkende dansvloer. Een cabine waarbij dansbewegingen worden omgezet naar stroom voor de belichting.

Gezelliger. Mano Mundo heeft dan misschien de cijfers van een groot festival, de look & feel moet die van een uit de kluiten gewassen huiskamer blijven. Ook dit jaar zijn de inspanningen verdubbeld om het WereldDoeDorp, het Circusplein, de Cocktailbar, het Fair Trade restaurant, het fonkelnieuwe Terra Novaplein en de Werelmarkt de look&feel te geven van een groot infotainment-pretpark.

Bij u thuis. Dat van die huiskamer bedoelen we trrouwens letterlijk. Op maandag 4 mei geven drie artiesten die van het festival deel uitmaken nl. Leki, Roland Van Campenhout en Matthieu en Guillaume een huiskamerconcert bij drie gezinnen die de Mano Mundowedstrijd van onze mediapartner Gazet Van Antwerpen hebben gewonnen.

Praktische info
wanneer:
8, 9 en 10 mei 2009
waar:
De Schorre, Boom
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 50

Perscontact:
Frank Cuypers
communicatie@manomundo.be