Miljoenhuizen.nl vrijdag voor de rechter vanwege Google zoekresultaten


AMSTERDAM, 20090507 -- Miljoenhuizen is gedagvaard om op vrijdag 8 mei om 15.30 voor de Amsterdamse voorzieningenrechter te verschijnen. Zwartepoorte, dealer van BMW's te Goes en Roosendaal heeft last van geruchten dat het in financieel zwaar water zou zitten en eist verwijdering van een commentaar op de site waardoor het in Google lijkt of Zwartepoorte op de fles is.

Wanneer men google gebruikt met de zoekwoorden "Zwartepoorte failliet" komt er namelijk het volgende naar voren:

Zwartepoorte - Miljoenhuizen.nl
Zwartepoorte. Plaats: Roosendaal. Land: Nederland. Email: Send message ... Dit bedrijf is failliet verklaard, het is overgenomen door het motorhuis Ik heb ...
www.miljoenhuizen.nl/details/bedrijven/60638/Zwartepoorte - 23k - In cache - Gelijkwaardige pagina's -


Nico Schoonderwoerd, directeur van Miljoenhuizen zegt hierover: "Op Miljoenhuizen staat helemaal niet dat Zwartepoorte failliet is, maar is er alleen ene Piet die aangeeft dat een andere Autodealer, Boot Rialto, failliet is gegaan. Google koppelt stukken tekst die niets met elkaar te maken hebben. Als ze iets willen bereiken, moeten ze bij Google zijn."

De Kempenaer Advocaten verwijzen echter naar een eerdere uitspraak in een zaak van Urima Jensen (zus van Robert Jensen) waarbij de rechter oordeelde dat het Google indexeringsproces volledig automatische verloopt en niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de inhoud van een website.

Schoonderwoerd "Indien de rechter inderdaad vindt dat deze pagina moet worden verwijderd dan heeft dat vergaande implicaties voor het internet. Het is namelijk voor een website van te voren niet te voorzien welke stukken tekst door Google aan elkaar geplakt zullen worden. Daar zijn echt wel oneindig mogelijkheden voor."

Uitspraak geschiedt over twee weken.

Over Miljoenhuizen.nl:

Miljoenhuizen.nl biedt 180.000 woningen in Nederland, en ruim 3 miljoen in heel Europa. Miljoenhuizen onderscheidt zich door de prijsgeschiedenis en feedback mogelijkheid bij elke woning. Verder is Miljoenhuizen sinds kort de snelste woonsite.

Link:

www.miljoenhuizen.nl/details/blog/576/

www.miljoenhuizen.nl/details/blog/424/





Ingezonden persbericht