Nederlandse Tafeltennisbond

jeugdtafeltennissers
Rotterdam wacht op de beste Europese jeugdtafeltennissers Rotterdam moet nog tot donderdag wachten om de veertig beste Europese jeugdtafeltennissers welkom te heten. Alle deelnemers, coaches en officials arriveren dan voor de Europese Jeugd Top-10 2009 die vrijdag van start gaan. Het organisatiecomité (OC) en de medewerkers van de NTTB zijn bezig met de laatste voorbereidingen.

NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen is tevreden over de organisatie. ,,Ik weet zeker dat iedereen drie dagen lang van fantastisch tafeltennis in het Topsportcentrum zal genieten. Voor de Nederlandse Tafeltennisbond is dit evenement een goede gelegenheid om onze sport in Nederland te promoten. Dat is belangrijk met het oog op de toekomst met bijvoorbeeld de WK 2011 (Rotterdam, 8 t/m 15 mei)."

De toeschouwers krijgen de Europese tafeltennissterren van de toekomst nu al te zien en kunnen daarnaast meedoen aan vele activiteiten. De NTTB organiseert diverse side events zoals toernooien, het Rondje om de Tafel met Trinko Keen, de snelheidswedstrijd en een demonstratie met een tafeltennisrobot.

De Europese Jeugd Top-10 zijn natuurlijk vooral een interessant meetmoment voor de vier Nederlandse talenten. Britt Eerland is na haar knieblessure weer volledig fit voor het toernooi. Bij de meisjes cadetten is zij de huidige nummer vier op het Europese Jeugdranglijst. Hoewel de onderlinge verschillen tussen het deelnemersveld klein zijn, gaat de 14-jarige Nederlandse voor een hoge klassering.

,,Ik hoop dat Britt bij de top vijf gaat eindigen, maar we proberen natuurlijk voor eigen publiek een medaille te halen", aldus hoofd topsport Achim Sialino.

De drie andere Oranjetroeven behoren niet tot de top tien van de Europese Jeugdranglijst. De 13-jarige Koen Hageraats staat als 38ste geklasseerd. Onlangs behaalde hij uitstekende resultaten tijdens de Hongaarse cadetten kampioenschappen in Tata. Met Rajko Gommers bereikte hij de finale van het dubbelspel. Na vijf games bleek het Franse topduo Benjamin Brossier en Antoine Hachard net iets te sterk.

Hageraats gaat derhalve net als Suzanne Dieker (meisjes junioren) en Boris de Vries (jongens junioren) proberen te zorgen voor een verrassing.

De Europese Jeugd Top-10 zal live door ETTU TV (www.ettutv.com) worden uitgezonden. Alle uitslagen en het nieuws zijn te vinden op www.europeyouthtop-10.nl.

NTTB/HH