Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Privacy... heeft u inderdaad niets te verbergen?

Op 8 mei om 12.30 uur spreekt Corien Prins een column over privacy uit op het Grotekerkplein in Rotterdam. Daarin stelt ze de vraag 'heeft u inderdaad niets te verbergen?' en zoekt daarbij nadrukkelijk het gesprek met de toehoorder. Uitgaande van deze interactie benadrukt ze de uitdagingen waar we wat betreft onze privacy in een hoogtechnologische wereld voor staan en geeft ze tenslotte een aantal vergezichten van de ontwikkeling van de informatiemaatschappij.

Corien Prins is hoogleraar recht en informatisering aan de Universiteit Tilburg en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Haar expertise betreft (internationale) reguleringsvraagstukken van nieuwe technologie. Zij spreekt een column uit in het project Reboot van Bas van Vlijmen, over de betekenis van de denkbeelden van Erasmus in actuele kwesties. Reboot wordt ondersteund door het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.

Prins' column wordt buiten uitgesproken op het Grotekerkplein tussen de standbeelden van Erasmus en Marjolein Kriek (5 min. lopen van station Rotterdam Blaak en 15 min. van Centraal). Dit is de achtste column van een serie van tien. Zie de site voor achtergronden, agenda en videoverslagen: www.basvanvlijmen.com/reboot