Warchild


Marco Borsato te gast bij Ivo Niehe
Aanstaande vrijdag 8 mei is Marco Borsato te gast in de uitzending van de Tros TV Show (21.55 uur, Nederland 1). Hij vertelt over de film Wit Licht, die is geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2009. In de film vertolkt Marco de rol van Eduard Zuiderwijk, die met gevaar voor eigen leven op zoek gaat naar het door rebellen ontvoerde vriendje van zijn zoon.

De film Wit Licht vertelt het verhaal van kindsoldaten, gebaseerd op verhalen van kinderen uit de programma's van War Child. Marco vertelt in de uitzending over de film en zijn debuut als acteur, maar ook over zijn eigen ervaringen met voormalig kindsoldaten als ambassadeur van War Child. Want deze film is harde werkelijkheid.

Op dit moment leven 250.000 kinderen een leven als soldaat. Hun jeugd wordt getekend door haat en geweld. Kinderen al vanaf 8 jaar die zijn beroofd van hun jeugd. Beroofd van hun vrijheid. En wanneer zij terugkeren naar hun dorp worden ze vaak gezien als daders terwijl het nog kinderen zijn.

War Child helpt ex-kindsoldaten hun ervaringen te verwerken en weer geaccepteerd te worden door familie en vrienden. Deze kinderen moeten de kans krijgen hun jeugd terug te vinden.

Help War Child de oorlog uit een kindsoldaat te halen. Word Friend.